Msign studio
Image default
Auto’s en Motoren

Occasion Renault Zoe

Daar heb je het mee getroffen, want zo heel vaak vind je nog geen occasion Renault Zoe, een volledig elektrische auto. Jij vond de auto echter wel, en daar ben je terecht blij mee. Met de elektrische Zoe rijd je milieubewust, geruisloos en bespaar je brandstofkosten.

Bereik van 240 kilometer

In 2013 verscheen in Nederland de Renault Zoe op de wegen. Een destijds zeker heel bijzondere auto, vanwege het feit dat ie volledig elektrisch reed vooral. De eerste versie van de Renault Zoe kreeg een 24 kWh accu. De capaciteit van de accu werd in 2017 groter, toen de Renault Zoe ook geleverd werd met een accu van 40 kWh. Vooral wat betreft de actieradius- het bereik- maakt dit nogal een verschil. Met een 24 kWh accu moet je volgens de boekjes een bereik hebben van maximaal 240 kilometer, met de zwaardere accu ligt de actieradius op maximaal 400 kilometer. In werkelijkheid echter, ligt het bereik lager om de simpele reden dat de testen met de accu’s onder perfecte omstandigheden zijn uitgevoerd. Hoe dan ook, met de Renault Zoe kun je prima uit de voeten. De auto is er in drie varianten: de Zoe Life, de Zoe Intens en de Zoe Zen. Omdat je de auto niet aan hoort komen, is het uitgerust met Z.E. Voice, een waarschuwingssysteem speciaal voor voetgangers en fietsers.

Spijker kan al genoeg zijn voor een lekke band

Hoewel de Zoe bekend staat als een degelijke en betrouwbare auto, kan een spijker voldoende zijn voor een lekke band. Geen paniek, want tegenwoordig kun je zonder abonnement bellen met RoadGuards. Doe je dat, dan staat er waar je ook bent binnen een half uur een monteur bij je om je verder te helpen. Je rekent gewoon af voor het werk dat de monteur gedaan heeft. Handig, is het niet?