In het verleden was het leasen van auto’s alleen voorbehouden aan ondernemers. Het leasen van vervoersmiddelen was namelijk een zakelijke aangelegenheid. Door de ontwikkelingen van de laatste jaren rondom het leasen zijn echter ook andere vormen in opkomst. Zo kan je bijvoorbeeld een auto leasen op eigen naam. Dit is vooral handig voor ZZP’ers, maar eigenlijk kan iedereen er gebruik van maken. Dit kan vaak zelfs wanneer je in het verleden wat geldproblemen hebt gekend. Een registratie bij het BKR is namelijk niet perse een probleem wanneer je particulier een auto wilt leasen.

Wat is zakelijk auto leasen?

Leasen is eigenlijk een vorm tussen kopen en huren in. Kopen is namelijk voor de lange termijn en huren voor de hele korte termijn. Voor de periode die ertussenin lag was eigenlijk nooit een goede optie. Met leasen is dit probleem dan eindelijk opgelost. Je kunt namelijk een nieuwe auto voor bijvoorbeeld drie jaar ter beschikking krijgen en betaalt daarvoor een maandelijks vast bedrag. Als het contract is afgelopen kun je de auto gewoon weer inleveren en een nieuwe auto op dezelfde manier zoeken. Zo is het dus mogelijk geworden om een nieuwe auto te rijden, zonder dat je het gehele aankoopbedrag en alle kosten moet dragen.

Vast bedrag

Het grote voordeel van leasen is dat je auto je iedere maand hetzelfde kost. Bij het afsluiten van het contract weet je namelijk precies wat je de komende jaren gaat betalen. Daar zit dan ook echt alles, behalve de brandstof, bij inbegrepen. Veel leasemaatschappijen zien bovendien in hoe belangrijk het is om auto te kunnen rijden om een normale levensstandaard te kunnen behalen. Je kunt dan ook auto leasen zonder BKR registratie een rol te laten spelen. Er zijn veel verschillende vormen van leasen zodat er altijd een oplossing gevonden kan worden voor elke situatie.

https://www.autoleasecentrale.nl/