Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Polsslag en hartslag meten iphone

Polsslag en hartslag meten iphone

Uw hartslag is het aantal keren per minuut dat uw hart klopt, dat normaal gesproken tussen 60 en 100 keer per minuut ligt voor volwassenen. Uw polsslag is een manier om te voelen hoe vaak uw hart klopt. Door uw hartslag te meten kunt u uw eigen gezondheid in de gaten houden en weten of u op het juiste niveau traint om de meeste voordelen voor uw gezondheid te behalen.

Wat is uw hartslag?

Uw hartslag is het aantal keren dat uw hart klopt in een minuut. Uw lichaam regelt automatisch uw hartslag, afhankelijk van wat u doet of wat er om u heen gebeurt. Daarom gaat uw hartslag sneller als u actief, opgewonden of bang bent, en daalt hij als u rust, kalm of op uw gemak bent.

Je hartslag meten iphone is ook een belangrijke indicator van je algehele gezondheid. Als uw hartslag te snel of te langzaam is, kan dat een teken zijn van hart- of andere gezondheidsproblemen. De mogelijkheid om uw hartslag door uw hele lichaam te voelen is ook een mogelijke manier voor artsen om medische aandoeningen te diagnosticeren.

Is er een verschil tussen uw hartslag en uw pols?

Er is een verband tussen uw hartslag meten met iphone en uw pols, maar ze zijn niet hetzelfde. Je hartslag is hoe snel je hart op een bepaald moment klopt. Je hartslag is hoe je je hartslag kunt voelen.

Telkens als je hart klopt, perst het bloed door het netwerk van slagaders in je lichaam. Uw polsslag is de druk in uw slagaders die even omhoog gaat als uw hart meer bloed naar buiten stuwt om de circulatie op gang te houden. Tussen twee hartslagen ontspant uw hart, waardoor de druk weer daalt. Daarom voelt elke hartslag als een enkele duw in plaats van een constante drukstroom zoals water door een slang.

Er zijn verschillende plaatsen waar de slagaders heel dicht bij uw huid liggen, waarvan sommige gemakkelijker te voelen zijn dan andere vanwege uw lichaamskenmerken. Afhankelijk van de plaats zijn er bepaalde punten waar u of een zorgverlener het gemakkelijkst uw polsslag kan voelen.

Wat zijn de verschillende manieren om uw polsslag te voelen, en waarom zijn ze belangrijk?

U kunt uw polsslag gemakkelijk voelen op de volgende punten (gebruik uw wijs- en ringvinger samen en druk niet te hard):

 • Nek (halsslagader). Begin bij je oorlel en ga met je vinger langs je huid recht naar beneden. Net onder uw kaakbeen moet u uw pols kunnen voelen.
 • Pols (polsslagader). Als u uw hand met uw handpalm naar boven houdt, is dit het punt waar de vlezige spier van uw duim in uw pols overgaat.
 • Binnenkant van uw elleboog (arteria brachialis). Begin met de vingers van uw andere hand aan de holle binnenkant van uw elleboog. Trek die vingers langzaam langs uw huid naar uw lichaam toe. U zou uw polsslag net iets buiten het midden van de binnenkant van uw elleboog moeten kunnen voelen.
 • Naast deze slagaders kunnen zorgverleners ook op andere plaatsen naar uw polsslag voelen. Deze plaatsen kunnen moeilijk te vinden zijn zonder training, maar kunnen zeer nuttig zijn wanneer een arts op zoek is naar een specifiek probleem.
 • Temporaal (ter hoogte van uw gehoorgang en net voor de vlezige rand waar uw oor en uw wang samenkomen).
 • Borst (apicaal, net boven uw hart).
 • Buik (abdominale aorta).
 • Waar uw bovenbeen en uw lichaam samenkomen (liesslagader).
 • Achter je knie (popliteale slagader).
 • Op uw voeten (tibialis posterior en dorsalis pedis slagaders).

Hoe gebruik ik mijn polsslag om mijn hartslag te meten?

Zodra u uw polsslag heeft gevonden (de gemakkelijkste plaatsen zijn meestal uw hals of pols), kunt u uw hartslag meten iphone bepalen door het aantal hartslagen in 60 seconden te tellen. Als u sneller een antwoord wilt, volstaat een beetje wiskunde. De makkelijkste manieren om dat te doen zijn:

 • Tel 10 seconden lang hartslagen. Als de 10 seconden voorbij zijn, vermenigvuldig je het getelde aantal met zes.
 • Tel hartslagen gedurende 15 seconden. Als de 15 seconden voorbij zijn, vermenigvuldig je het getelde aantal met vier.
 • Tel 30 seconden lang hartslagen. Als de 30 seconden voorbij zijn, vermenigvuldig je het getelde aantal met twee.
 • Het getal dat je bij een van deze drie methoden krijgt is je “slagen per minuut”, ofwel je hartslag. De afkorting voor slagen per minuut is “bpm”.

Als u uw hartslag meten iphone vindt wanneer u niet actief bent, is dat uw hartslag meten iphone in rust. U kunt dit ook doen tijdens of direct na het sporten. Het bepalen van uw hartslag tijdens het sporten is een belangrijke manier om te weten of uw training niet intensief genoeg, te intensief of precies goed is.

Klik hier voor de weegschaal app!