Msign studio
Image default
Woning en Tuin

Ruimtebesparende tips voor tiny house keukens

De planning van keuken en badkamer verdient niet alleen bijzondere aandacht bij de bouw van een groot huis, maar ook bij bouwprojecten voor een tiny house. Beide zijn elementaire gebieden die niet alleen smaakvol, maar ook efficiënt ontworpen moeten worden. In dit blogartikel willen we ons daarom nogmaals richten op tips voor keukens in tiny houses. Een kleine keuken zo inrichten dat de belangrijkste apparaten kunnen worden ondergebracht, er voldoende werkvlak wordt gecreëerd en er voldoende opbergruimte aanwezig is, is telkens een uitdaging. We publiceren hier in het Blog suggesties voor de planning en het mechanisme van kleine keukens in min of meer regelmatige afstanden.

 

Energie-efficiënt “witgoed” is ook verkrijgbaar in kleine formaten

Tiny houses profiteren van de verdere ontwikkeling van apparaten voor kleine keukens: mini keukens lijken niet langer noodoplossingen te zijn. De reden is dat er steeds meer singles zijn die het niet zonder kleine maar efficiënte keukens willen stellen. In dit verband kan een aantal bekende fabrikanten worden geprezen die met een aantal ideeën zijn gekomen voor de ontwikkeling van keukenapparatuur. Ze ontwerpen onder andere ook klein formaat keukenapparatuur, die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook overtuigend qua materiaal en afwerking. Er zijn ook kleine, energiezuinige apparaten en machines op de markt die eenvoudig te installeren en te integreren zijn.
 

In tiny houses is een vaatwasser zijn gewicht in goud waard

Vaatwassers worden vaak beschouwd als een luxe die je gemakkelijk kunt missen. Een vaatwasser kan zijn gewicht in goud waard zijn, vooral in tiny houses, waar het werkoppervlak en de opslagruimte voor gebruikt serviesgoed zeer beperkt is. De gebruikte schalen hoeven niet onmiddellijk gewassen te worden, maar kunnen zich in de machine ophopen en in één keer veel energiezuiniger gewassen worden dan met de hand mogelijk zou zijn. Je zult dit snel waarderen, niet alleen wanneer meerdere mensen komen eten, maar ook in het dagelijks leven als alleenstaanden. Je hoeft geen gebruik te maken van de grote “Family Size” apparaten: Er zijn nu modellen op de markt die zeer geschikt zijn voor een zeer kleine keuken. Deze kunt je vinden in productcatalogi, bijvoorbeeld onder het trefwoord energiezuinig.