Msign studio
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het mengen van speedmix beton

Wanneer gebruik je nu een betonpoer om een paal vast te zetten, en wanneer gebruik je speedmix beton? Om een schutting te plaatsen, die bestaat uit een constructie van planken in dezelfde maat, gebruik je betonnen poeren (betonnen paaltjes die in de grond gaan en die vast te zetten zijn aan de schutting paal). Wil je andere palen of objecten vastzetten in de grond, dan kun je speedmix beton gebruiken

Hoe kun je speedmix beton het beste mengen?

Gebruik koud water bij het aanmaken van speedmix. Heet water zorgt ervoor dat het mengsel aanzienlijk sneller uithardt. Doordat speedmix beton al binnen enkele minuten volledig verhard is, wil je zorgen dat je genoeg tijd vrij houdt om mogelijke fouten te corrigeren. Door warm/ heet water te gebruiken ontneem je jezelf deze speling.

Als je speedmix beton toevoegt aan het water, zorg dan dat je de juiste hoeveelheid water hebt toegevoegd, wat normaliter half water half beton moet zijn. De juiste afmetingen zal helpen tijdens het mengproces en zal ook zorgen dat je het uithardingsproces niet teveel versnelt.

Werk met de juiste afmetingen tijdens het gebruiken van speedmix beton

Zoals al kort vermeld werd, is het belangrijk om met genoeg water te werken om jouw speedmix beton project een succes te maken. Voeg de speedmix beton toe aan het water en zorg dat je het object wat je wenst te verankeren een klein beetje omhoog tilt nadat het speedmix beton is toegevoegd. Hierdoor zorg je dat het vloeibare mengsel ook onder het voorwerp komt. Raak niet in paniek als het bij aavang lijkt alsof er teveel water is gebruikt. De speedmix beton heeft even nodig om volledig geabsorbeerd te raken met het water.

Na vijftien minuten moet het beton hard zijn. Je kunt na drie uur het verankerde object al belasten.

https://www.betondingen.nl/snelbeton.html