Er zijn verschillende type cilinders. Er bestaan gelijksluitende cilinders of verschillend sluitende. Met verschillend sluitende cilinders, heb je verschillende cilinders met op elke cilinder een andere sleutel. Bij een gelijksluitende cilinder, kunnen meerdere sloten met een en dezelfde sleutel worden geopend of gesloten.

Gelijksluitende cilinders

In sommige gevallen is het handig om een gelijksluitende cilinder te gebruiken. Bijvoorbeeld bij de sloten in een woning. Je kan dan heel gemakkelijk met eenzelfde sleutel alle deuren in huis openen, de achterdeur, garagedeur en de voordeur.

Het maakt niet uit in welk slot de cilinder wordt ingebouwd. Ook maakt het niet uit welke type cilinder je kiest, knopcilinder, dubbelcilinder of een rondcilinder. Maar je moet wel zorgen dat je overal dezelfde types installeert, zoals bijvoorbeeld de DOM IX DAS.

Voor dit systeem kan ook gekozen worden bij een elektronisch sluitsysteem. Tegenwoordig zie je ook in steeds meer huizen het gelijksluitende systeem. Bij een gelijksluitende cilinder ontvang je vaak meer sleutels. Soms wel zes. Ook als je meerdere gelijksluitende cilinders besteld zul je per cilinder zoveel sleutels krijgen.

Verschillend sluitende cilinder

Bij de verschillend sluitende cilinders kan een sluitcilinder alleen maar met een sleutel (of een sleutelsetje) worden geopend of gesloten. Dus alleen met de sleutel die bij deze cilinder is gemaakt. Elke cilinder heeft zijn eigen sleutel. Er bestaan meer verschillende type sleutels dan dat er mensen zijn.

Bij de verschillend sluitende cilinders, moet je dus bij elke cilinder die in een slot is ingebouwd een andere sleutel hebben. In sommige gevallen kan dit handig zijn. Bij een verschillend sluitende cilinder ontvang je meestal drie sleutels. Bewaar steeds de ongebruikte sleutels samen met je codekaartje goed in een brandkluis of sleutelkast en je bent helemaal veilig!

https://www.veiligheidsslotenshop.be