Msign studio
Image default
Muziek

Verschillende soorten DJ’s

Je mag eindelijk je feest gaan vieren, maar nu je gaat zoeken naar een DJ kom je er niet meer uit. Want wat voor DJ moet je nu kiezen? Er worden allerlei kreten geuit, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een Bruiloft DJ en een allround DJ, bijvoorbeeld. Wij leggen er een aantal uit.

Bruiloft DJ

Het mag duidelijk zijn: een bruiloft DJ huren is de slimste keuze bij een bruiloft. Nu vraag je je misschien af waarom dat dan zo is. Het is nogal een verschil of je in een nachtclub staat te draaien of op een bruiloft. Een echte bruiloft DJ kan moeiteloos schakelen tussen verschillende muziekstijlen, kan zich volledig aanpassen aan de wensen van het bruidspaar én weet uiteraard de stemming erin te houden! En of je nu een stel pubers erbij hebt of/en opa en oma: voor ieder wat wils!

Allround DJ

Een Allround DJ kan eveneens putten uit veel muziekgenres en is inzetbaar op veel verschillende soorten feesten. Hij kan dus veel meer dan alleen maar een bepaald soort muziek draaien, hij weet simpelweg zich aan te passen aan wat het publiek wil.

Female DJ

Female DJ’s zijn uiteraard gewoon vrouwelijke DJ’s. En nee, die zijn niet bedoeld voor een Lady’s Night (kan uiteraard wel), maar zijn gewoon overal inzetbaar. Female wil hierin echt enkel en alleen aangeven dat het om vrouwen gaat. Waarom dat zo nadrukkelijk gemeld wordt? Omdat het toch nog altijd wel bijzonder is om een vrouwelijke DJ in te huren. Maak je feest dus uniek!

Bepaalde stijl

Vanzelfsprekend zijn er ook DJ’s die zich echt hebben gespecialiseerd in een bepaalde stijl. Dit kan elektronische muziek zijn of juist in het feestgenre als ‘après ski’. Maar ook Nu-Disco of juist de jaren zeventig. Uiteraard zullen ze dat duidelijk op hun site uitleggen en is het maar net of dat bij jouw feestje past! Wil jij een bepaald soort feest, dan kan juist zo’n specialisme fijn zijn.