Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Visgraat lamelparket

Ben je op zoek naar een mooie authentieke visgraatvloer, ga dan naar een gespecialiseerde vloerenwinkel en je ziet de mooiste vloeren. Doordat visgraat weer helemaal de trend is, vind je een enorm aanbod van veel verschillende soorten, maten, kleuren en vormen. Tja maar voor welke vloer ga je dan? In deze blog schrijf ik over de meest verkochte visgraatvloer, namelijk visgraatlamelparket.

Wat is visgraat lamelparket?

Een visgraatvloer is een tijdloze houten vloer. Deze houten vloer wordt aangeboden als traditioneel visgraat(massief), visgraat lamelparket, verouderd visgraat, klikvisgraatparket en de grote variant walvisgraat. Elke vloer heeft zijn voor en nadelen maar niet elke vloer kan overal gelegd worden.

Bij goede visgraat lamelparket bestaat de onderlaag uit berken-multiplex. De toplaag is minimaal 3mm dik en wordt hoofdzakelijk in eiken aangeboden. Dat de vloer gelaagd is heeft als voordeel dat de vloer niet genageld of gespijkerd te worden. Lamelparket met planken die voorzien zijn van een kliksysteem of mes en groefverbinding kunnen zelfs zwevend gelegd worden.

Lamelparket is legklaar. Dat wil zeggen dat de vloer na het leggen niet meer geschuurd hoeft te worden. Het voordeel hiervan is dat de vloer ook vooraf behandeld kan worden. Dat kan met een wasolie of een speciale behandeling zoals roken. Zodoende gaat het leggen van visgraatlamelparket ook sneller. Na het leggen is de vloer direct begaanbaar en kan de ruimte direct weer worden ingericht.

Visgraatlamelparket met kliksysteem

Woon je in een appartement of bovenwoning of huur je een woning en wil je toch een houten visgraatvloer? Ga dan voor visgraat lamelparket met kliksysteem. Deze vloeren kunnen namelijk zwevend gelegd worden. Je gebruikt hierbij een speciale ondervloer met een geluidsdemping van 10Db. Een verder voordeel van dit lamelparket is dat je de vloer zelf ook goed kunt leggen.

De verschillende soorten

Kleuren: over het algemeen worden houten vloeren met een wasolie afgewerkt. Dit geeft een mooie natuurlijke uitstraling en met deze behandeling is de vloer eenvoudig in onderhoud. Die kan in de naturel versie maar er zijn ook veel verschillende kleuren. De kleuren kunnen de look van de vloer sterk beïnvloeden. 

Afmeting: Een visgraatplank heeft altijd een vaste verhouding tussen lengte en breedte. De lengte van de plank is altijd 5x zo groot als de breedte van de plank. Heb je een plank van 12cm breed, dan is de lengte 60cm. Er zijn drie verschillende afmetingen: 

  • De traditionele, smal en kort,

  • De moderne, gemiddelde lengte en breedte

  • De walvisafmeting, extra lang en extra breed.

Uitstraling:

  • Select, dat is strak en rustig

  • Klasse A, met heel kleine noesten

  • Rustiek, met meer en wat grotere noesten

  • Robuust, verouderd door middel van trommelen en schrapen met een authentieke uitstraling door middel van roken of behandelingen met kleur wasolie.

Behandelingen

Naast het oliën van de vloer kan lamelparket ook vooraf nog behandeld worden zoals, roken, verouderen, schaven of trommelen. Elke behandeling geeft een vloer een authentieke uitstraling. 

Visgraatlamelparket leggen

De vloer wordt ook altijd in dezelfde vorm gelegd. Dit lamelparket wordt verlijmd gelegd. Dat kan rechtstreeks op een egale betonnen ondergrond. Bij een ondergrond van planken of bij vloerverwarming moeten er eerst platen geplaatst worden. Hier wordt de visgraatvloer dan weer op verlijmd. De legkosten van lamelparket zijn veel minder dan bij een traditionele visgraatvloer.

Is het visgraatlamelparket voorzien van een mes en groef systeem of een klikverbinding dan kan je voer zelfs zwevend gelegd worden. Hierbij gebruik je een passende ondervloer.

Visgraat lamelparket en vloerverwarming

Heb je vloerverwarming dan kan je hierop alleen een visgraat lamelparket leggen. Lamelparket is hier tegen bestand. Door de verschillende lagen is de plank stabiel en zal de vloer veel minder werken als een massieve houten vloer.  Eerst moet er een underlayment of multiplex ondergrond geplaatst worden. Hier bovenop kan het lamelparket verlijmd worden.

Visgraat lamelparket , een oude vloer in een nieuw jasje

Visgraat lamelparket is dus een houten vloer die overal in je woning gelegd kan worden. Er zijn zelfs soorten die je zelf kunt plaatsen. Houd je echt van de klassieke uitvoering van de vloer, kies dan voor het leggen met band en bies. Zo is de vloer prachtig afgewerkt. De oppervlakte van de ruimte wordt nog meer benadrukt. Door de rechte planken langs de muren als band en de wengé bies, heb je een prachtige klassieke vloer. maar door het formaat van de visgraatplanken doet de vloer toch modern aan. Wil je meer informatie rondom visgraat vloeren? Neem dan eens een kijkje op beboparket.nl.

 

https://www.msignstudio.nl/