Msign studio
Image default
Gezondheid

Voorkom ongelukken met gladde vloeren

Niet alleen in Nederland, maar overal in de wereld belanden veel mensen in het ziekenhuis met botbreuken. De oorzaak is vaak een glijpartij. Nu zul je denken dat die mensen dan buiten misschien zijn uitgegleden. Maar niets is minder waar. Die mensen zijn bij hun zelf thuis uitgegleden. Gladde vloeren, gladde trappen, een natte douche. Dat zijn vaak de oorzaken. Met onze tips kun je veel van deze ongelukken voorkomen.

Gladde vloer

Je vloer lijkt op het eerst gezicht misschien niet eens glad. Maar loop er eens met je sokken overheen. Is de vloer dan niet ineens een stuk gladder geworden. Veel mensen lopen in huis vaak op sokken door de woonkamer. Logisch, je maakt het jezelf natuurlijk zo comfortabel mogelijk in huis. Echter kleeft hier dus wel een nadeel aan en dat is uitglijden op tegelvloeren, laminaat en houtvloeren. Met behulp van antislip sokken voor thuis kun je heel simpel deze valpartijen voorkomen. Antislipsokken zijn sokken met een griplaagje aan de onderkant. Ze zijn vaak verkrijgbaar in een dikke variant voor de winter en een dunnere versie voor de zomer.

Gladde trap

Ook een gladde trap staat vaak als oorzaak van valpartijen. Men loopt ook daar met sokken over heen en dat is glad. Ook hiervoor geld dat antislipsokken goed kunnen helpen. Daarnaast kun je nog antislip tape op je traptreden plakken. Dit is een zelfklevende strip met antislip materiaal. Een soort schuurpapier die ervoor zorgt dat jouw sokken, blote voeten of schoenen meer grip op trappen heeft.

Gladde douche

De gladde douche is er ook zo’n eentje. Zolang de vloer van de douche droog is, is er niks aan de hand. Maar zodra er water op komt, wordt die fijne vloer ineens een glibberige ondergrond. Ook hier kun je gemakkelijk iets aan doen. Je hebt twee mogelijkheden. De eerste is om er een antislipmat douche in te leggen. Deze zorgt voor extra grip en zorgt ervoor dat jij niet uit glijdt. Ook kun je, als je een douchemat niet fijn vindt, kiezen voor antislipstickers. Dat zijn stickers die ervoor zorgen dat je niet glijdt in de douche. Een antislip douchemat vinden veel mensen fijn omdat je dan ook niet op een koude vloer staat. Maar het nadeel is wel dat er soms haren in blijven hangen. Dat probleem heb je met de antislipstickers niet. Dit soort artikelen vindt je bijvoorbeeld bij www.antislipmatkopen.nl. Een webwinkel waar je voor alles wat met antislip te maken heeft terecht kan.