Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Waar kan je heen met jouw bouwafval?

Het is misschien niet voor iedereen het eerste waar ze aan denken, maar ook het afval van jouw verbouwing speelt een belangrijke rol. Om duidelijker te zijn, de manier waarop jij met jouw afval omgaat kan invloed hebben op het milieu. Het is daarom belangrijk om jouw bouwafval op een correcte manier te verwerken. Maar hoe doe je dat?

Huur een bouwbak

Allereerst is het belangrijk om je afval goed te verzamelen. Niks is zo ongeordend als een woning, tuin of oprit die vol ligt met allemaal afval. Dit is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor de mensen die komen werken en voor je buren. Daarnaast veroorzaakt het ook nog eens valgevaar, iets dat je al helemaal wilt voorkomen. Het kan daarom zeker een goed idee zijn om een bouwbak te huren. Een afdekzeil is tevens ook handig voor een container. Vooral wanneer je niet wil dat andere iets in je bouwbak gooien, of dat het wordt aangetast door slecht weer. 

Het huren van een bouwbak kan vaak via een daarin gespecialiseerd bedrijf. Bouwbakken zijn er in verschillende maten en voor verschillende soorten afval. Zo zijn er bijvoorbeeld bouwbakken voor puin, hout, bouwafval, grofvuil, groenafval, grondafval en dakafval.

Het voordeel van het huren van een bouwbak kan zijn dat jij je verder geen zorgen hoeft te maken over het leveren, ophalen en legen van de bak. Dit regelt het bedrijf allemaal.

Lever het in bij een milieustraat

Mocht je geen geld willen uitgeven aan een bouwbak en niet zoveel afval hebben, dan kun je er ook voor kiezen om het afval zelf in te leveren bij een milieustraat. Binnen de meeste gemeentes is een milieustraat te vinden, waar je wanneer je in het bezit bent van een afvalpas toegang tot kunt krijgen. Kijk wel altijd vooraf goed na welke soorten afval er ingeleverd kunnen worden bij jouw lokale milieustraat.

Recycle waar mogelijk

Wil je een bijdrage leveren aan het milieu? Lever jouw bouwafval dan gescheiden in. Op die manier zorg je ervoor dat het materiaal makkelijk gerecycled kan worden. Voorbeelden van afval dat gerecycled kan worden zijn: elektrische apparaten, hout, geïmpregneerde schuttingen, grond, grof tuinafval, vlakglas, textiel, papier en karton, matrassen, gips(platen), schoon puin en piepschuim (EPS).

Houd met het verwijderen van afval altijd rekening met asbest. Asbest kan zeer schadelijk zijn voor jou en je omgeving. Meldt dit dus altijd bij de gemeente en volg hun aanwijzingen op voor het verwijderen en afvoeren van het materiaal.

https://afvalcontainersnoordholland.nl/bouwbak-huren/