Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Waarom heeft uw kat een klimmuur nodig?

Waarom heeft uw kat een klimmuur nodig?

Klimmuuren in uw huis lijken misschien niet natuurlijk, maar ze laten uw kat wel veel natuurlijk gedrag zien. Zelfs in een huiselijke omgeving is het doel van een goede katteneigenaar om zijn kat op zijn gemak te stellen en zijn ware zelf te laten zien. Hier zijn enkele redenen waarom een katten klimmuur essentieel is:

Veiligheid tegen roofdieren

Het vermogen van een kat om te klimmen houdt hen veilig voor veel roofdieren op de grond. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat uw huis krioelt van de roofdieren, zal uw kat toch de voorkeur geven aan een veilige plek om weg te komen.

Als u honden of kinderen in huis heeft, kunnen katten soms schrikken of weglopen als hun grenzen niet worden gerespecteerd. Het is beter voor uw kat om een plek te hebben waar hij heen kan gaan dan dat hij op andere manieren uithaalt.

Voordeel bij de jacht

In het wild zou een kat het grootste deel van zijn wakkere tijd doorbrengen met jagen om gevoed te blijven. In huis jaagt een kat als een vorm van mentale stimulatie en een natuurlijk instinct. Als uw kat hoog kan klimmen, heeft hij een beter zicht op zijn “prooi”. Hopelijk zijn dat niet uw tenen.

Een binnenkat zal nog steeds jachtinstincten hebben en het hebben van een hoge zitstok met uitzicht op een raam of de belangrijkste leefruimte van uw huis is een goede manier om uw kat hun vaardigheden te laten oefenen.

Geeft uw kat territorium

Katten zijn van nature territoriale eenlingen. In feite zijn leeuwen de enige sociale kattensoort; elke andere kat is liever alleen. Huiskatten zijn geëvolueerd om elkaar binnenshuis te tolereren, maar ze genieten nog steeds van een plekje voor zichzelf. Als u met meerdere katten bent, kunt u overwegen om twee soortgelijke klimmuurjes te nemen, zodat elke kat zijn eigen plekje kan kiezen. Klimmuuren breiden het territorium van uw kat verticaal uit en maken gebruik van ruimte die ooit verloren ging.

Leuke verrijking

Ook al slaapt uw kat het grootste deel van de dag, toch is het belangrijk dat hij beweging krijgt. Met zitstokken en planken die uw kat kan beklimmen, kan hij op onderzoek uitgaan, energie verbranden en fit blijven.

Door uw kat nieuwe prikkels in zijn omgeving te geven, verveelt hij zich niet. Een verveelde kat vindt meestal zijn eigen manier om zich te vermaken, wat destructief kan zijn. Leid uw kat in plaats daarvan naar dingen die ze kan doen voor een stressvrije thuisomgeving.

Conclusie

Nu u de grote verscheidenheid aan klimmuuren en zitstokken voor katten hebt gezien, kunt u de natuurlijke neigingen van uw kat gebruiken om te beslissen welke het beste bij u past. Grotere katten zullen grotere, stabielere platforms op prijs stellen. Een huishouden met meerdere katten kan genieten van veel zitstokken en dozen met gaten om in en uit te rennen.

Zitstokken en planken zien er niet alleen cool uit. Ze bieden uw kat een veilige schuilplaats, een manier om energie te verbranden en mentale verrijking zodat uw kat zich niet verveelt. Hun ruimtebesparende ontwerp werkt perfect in een appartement of in een huis om goed gebruik te maken van de verticale ruimte. Als u kattenbanken in uw huis gebruikt, laat me dan weten welke uw favorieten zijn en hoe uw katten ze vinden.