Msign studio
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat doen de DISC karkakters in vakantietijd?

Vakantietijdbesteding door DISC typen

Hoe besteden we onze tijd op vakantie? En dan vooral wanneer we deze ook willen gebruiken om onze batterij weer op te laden. Hoe zit dan bij de verschillende DISC typen?

D-stijl Actie.

Natuurlijk is het lekker om een beetje af te wisselen met helemaal niks momenten maar iets ondernemen is ook fijn. Zoekt een uitdaging, een doel. Veelal iets fysieks. Een hoge berg beklimmen of zomaar iets op de bonnefooi. De uitdaging zit hem dan in de reis, niet de bestemming.

I-stijl Interactie.  

Zoek gezelligheid op. Doe dingen samen en ga lekker uit. Het liefst met gelijkgestemden. Dat hoeft niet een lange vakantie te zijn. Het kunnen ook korte trips zijn en pak misschien nog een leuk festival mee. Compact en intensief maar met veel mensen om je heen.

S-stijl Relaxen.

Zoek een omgeving op waar je even niets moet. Waar jij nu even niet steeds klaar hoeft te staan en vooral zo min mogelijk hoeft te regelen. Tijd voor jezelf! Denk aan een familie camping of een all inclusive resort, is iedereen lekker onder de pannen.

C-stijl Prikkelend.

Van de zintuigen. Dit kan een hele rustige omgeving zijn. Waar je kunt genieten van een goed boek of gewoon van de plek. Wel met interessante uitstapjes in de omgeving. Als een leuk stadje, interessante bezienswaardigheden en/of mooie natuur

DISC training; om te weten welke vakantiebesteding bij jou past?

Vind je het interessant om te ontdekken welke vakantiebesteding bij jou het beste past? Overweeg dan eens een DISC training te volgen! Met een DISC training krijg je een perfect inzicht in jouw eigen behoeften ten aanzien van vakantiebestedingen. Op deze manier weet je precies naar wat voor soort vakantie kunt zoeken, zodat je ook echt tot rust kunt komen. Want, daar is een vakantie toch ook voor, is het niet? Onderdeel van de training is een DISC profiel. Hoe dat werkt, vertel ik je graag.

Hoe werkt dat met een DISC profiel?

Een DISC profiel komt voort uit een vragenlijst die je online invult. Aan de hand van jouw antwoorden, wordt er een inchaling gemaakt in welk DISC kwadrant jouiw karakter het beste past. Een disc profiel is dus een karakterbeschrijving in en rapprt dat je krijgt. Het proces zier als volgt uit:

  1. Introductie DISC
  2. Vragenlijst invullen
  3. DISC profiel bespreken
  4. DISC training volgen, online of offline
  5. Vakantiebesteding matchen met jouw DISC type

DISC training online en offline

Tegenwoordig kun je een DISC training online volgen. Dat gaat heel erg fijn met video enzo. Het grote voordel van een DISC training online volgen is dat je geen tijd kwijt bent met reizen. En er is toch meer dan voldoende interactie, omdat je elkaar ziet via videoprogramma’s, zoals ZOOM of Microsoft teams. Een DISC training online in plaats van offline? Ik weet wel waar ik voor zou kiezen!

http://www.style-by-yvs.nl