Msign studio
Image default
Bedrijven

Wat is biodynamische verlichting en wat betekent de afkorting led eigenlijk? Led Design Holland heef

LDH heeft als led-specialist al menig bedrijfsmatig lichtplan opgesteld en uitgevoerd. Klanten zijn werkzaam in de meest uiteenlopende branches. Er zitten veel winkeleigenaren bij, maar ook groothandelaren, autodealers, magazijnbeheerders en verenigingen van eigenaren.

Als u overweegt te investeren in LED verlichting werkplaats is het belangrijk om een paar dingen te weten. Het gaat namelijk om meer dan zomaar het verwisselen van lampen. Een essentieel onderdeel van een ledlamp is de driver. Drivers – ook wel transformators of voedingen genoemd – zorgen ervoor dat de lamp een aanvoer van netstroom met een constante sterkte krijgt. Led’s geven relatief gezien veel licht af en dat betekent dat de voeding laag kan blijven. Drivers van ledlampen hebben dus de functie de stroomsterkte af te zwakken. Goede merken drivers zijn onder meer LCI en Tridonic.

Een onderwerp dat LDH veel bespreekt met haar clientèle is de mogelijkheid om het licht van een ledlamp te dimmen. Een dim-bare lamp is eigenlijk altijd aan te bevelen. Waarom?

–          In willekeurig welke ruimte is er op een zomerse zonnige dag minder licht nodig dan op een donkere winterdag.

–          ’s Morgens vroeg, ’s avonds en ’s nachts komt er minder daglicht binnen.

–          Sommige klussen vragen om extra veel licht. Denk aan het precisiewerk van een horlogemaker. In andere gevallen gaat het om de sfeer en is zacht licht juist aangenaam. Bijvoorbeeld in een cadeauwinkel vlak voor de feestdagen.

Of een ledlamp dim-baar is, staat in de beschrijving / bij de specificaties. Om goed te kunnen dimmen zijn verder een led-driver, een dimmer en dim-knop nodig.  

Het monteren van een ledlamp kunt u het best aan een vakman als Led Design Holland overlaten. De mensen van LDH beschikken over de nodige kennis van techniek en licht. Zij weten hoe je een led serieschakeling of parallelschakeling maakt en wanneer welke schakeling de beste keuze is. Ze hebben contacten met producenten van ledlampen en weten welke lamp in uw geval aanbevelenswaardig is.

https://www.leddesignholland.nl

Gerelateerde artikelen

Een rolcontainer huren

Met een kabelbaan wakeboarden dankzij dit bedrijf

Online marketing in Winterswijk, brammon staat klaar!