Msign studio
Image default
Woning en Tuin

Welke raamdecoratie past bij jou

Met raamdecoratie heb je veel invloed op de sfeer en stijl in huis. Er is een breed aanbod met verschillende soorten en varianten. Om de juiste raamdecoratie te kiezen is het belangrijk dat je eerst even research doet om erachter te komen welke stijl het best bij je huisstijl past. In deze blog liggen jaloezieën en gordijnen centraal. 

 

Sfeer creëer je met jaloezieën

Je woning een even oppimpen of upgraden met een nieuwe huisstijl, dan is je raamdecoratie een belangrijk punt. Je raambekleding heeft veel invloed op de stijl in huis. Met jaloezieën kun je veel sfeer creëren, het is tijdloze raamdecoratie die niet snel gaat vervelen. Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die eenvoudig zijn te kantelen. Hierdoor krijg je veel speling en invloed voor het bepalen van je lichtinval en privacy. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende varianten. 

 

Drie verschillende materialen

Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen; van hout, aluminium en pvc. Houten jaloezieën hebben een stoere, natuurlijke en rustige uitstraling. Ze brengen veel sfeer en zorgen ervoor dat een ruimte een levende stijl krijgt. Ze zijn beschikbaar van lindehout en bamboe en worden geleverd met een net afgewerkt profiel. 

Aluminium jaloezieën zijn erg populair in de badkamer of keuken, dit omdat deze vochtbestendig zijn. Ze komen veel voor in nieuwe en moderne woningen vanwege de luxestijl die ze hebben. Ook in de woonkamer komen aluminium jaloezieën perfect tot hun recht. Ze zijn ideaal voor het weren van fel licht en het verminderen van inkijk.

De derde variant die wordt aangeboden zijn pvc jaloezieën, deze zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig. Waar deze pvc jaloezieën zich in onderscheiden is dat je hier een houtnerf aan toe kan laten voegen. Hierdoor krijgen ze een echte houtlook. 

 

Gordijnen voor iedere ruimte

Gordijnen zijn een van de meest voorkomende raamdecoratie. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Gordijnen zijn erg veelzijdige raamdecoratie die bestaan uit drie verschillende transparanties. Gordijnen zijn goed te combineren met jaloezieën waardoor je kunt genieten en profiteren van voordelen van beide raambekleding. 

Verduisterende gordijnen komen veelal voor in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je geen last hebt van het licht van buiten. 

Inbetween gordijnen is de tweede variant, deze zijn de ideale combinatie tussen privacy en lichtinval. Het is namelijk niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar laten wel genoeg licht door. Hierdoor zijn deze erg populair in de woonkamer aan de straatkant, hierdoor kan er niemand bij je naar binnen kijken.

Vitrage gordijnen bestaan uit een transparante stof, je kijkt door deze stof heen waardoor ze niet perfect zijn voor je privacy. Wel zorgen deze voor genoeg licht in huis, een gezellige sfeer en laten ze een ruimte veel groter lijken.

 Op ilumio.nl lees je veel meer over jaloezieën, gordijnen en alle andere soorten raamdecoratie.