Msign studio
Woning en Tuin

Zo onderhoud je je parketvloer op de juiste manier

Een parketvloer vraagt over het algemeen weinig onderhoud. Het dagelijkse of wekelijkse reinigen doe je met een stofwisser of een sopje van speciaal schoonmaakmiddel voor parketvloeren. Soms, na verloop van vaak meerdere jaren, kan het nodig zijn om de vloer een grondiger opknapbeurt te geven. De parketvloer wordt namelijk bij oplevering voorzien van een beschermlaag. Deze kan bestaan uit olie, lak of was. Deze laag beschermt het hout tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en vuil. De laag slijt na verloop van tijd, zeker op de stukken waar je loopt.

Groot onderhoud aan de vloer

Als je merkt dat je parketvloer minder mooi wordt dan kun je de vloer licht opschuren. Hierdoor worden de restanten van de beschermlaag verwijderd. Daarna kun je een nieuwe beschermlaag aanbrengen zodat de vloer er weer piekfijn uitziet. Dit hoeft soms niet overal. Die zware kast hoeft wellicht niet opzij. Vaak kun je volstaan met de plaatsen waar gelopen wordt of waar de meubels eenvoudig aan de kant kunnen worden gezet.

Weer genieten van je vloer

Een opknapbeurt voor je vloer is zeker de moeite waard. Je verlengt de levensduur van de vloer en zorgt ervoor dat je je prettig voelt in de ruimte waar deze vloer ligt. Zeker als het de woonkamer is, waar je toch het vaakst bent, wil je natuurlijk dat deze er tiptop uitziet. Maar ook in andere vertrekken zoals de slaapkamer of de studeerkamer verdient de parketvloer soms wat extra aandacht.

https://www.parket-winkel.be