Msign studio
Vakantie

3 dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Napels

Napels is een grote stad aan de westkust van Italië met uitzicht op de Tyrrheense Zee. Deze kolossale metropool is de derde grootste stad in Italië achter Rome en Milaan met een bevolking van 975.000 en een grotere metropolitaanse bevolking van meer dan 3, 1 miljoen. Napels en de omliggende regio zijn bewoond sinds het Neolithicum en het heeft een vorm van voortdurende menselijke activiteit door de oude Griekse tijden tot aan het Romeinse Rijk en verder gezien.

Door de geschiedenis heen is Napels het toneel geweest van hevige veldslagen en veel beschavingen hebben gestreden om hier de macht te verkrijgen. De haven van Napels is een van de belangrijkste in de Middellandse Zee en de stad heeft een van de grootste economieën van Italië. Vanwege de uitgebreide geschiedenis van deze regio, is Napels vol met historische gebouwen, pleinen en kerken plus een scala aan moderne voorzieningen en fantastische uitgaansgelegenheden. Opdoemen in de schaduw van de legendarische Mt. Vesuvius, dit is echt een epische toeristische bestemming.

Nationaal Park Vesuvius

Avid-wandelaars zullen dol zijn op het Vesuvius National Park. Het park is rond het actieve vulkanencomplex Somma-Vesuvius gewikkeld en heeft een bereik van meer dan 83 vierkante kilometer met 13 steden en negen karakteristieke wandelpaden. Degenen die naar de rand van de krater willen wandelen, kunnen beginnen met pad 1 – de Valle dell’Inferno – en doorgaan op pad 5 – De Gran Cono – tot aan de rand van de krater. Elk van de 13 gemeenten in het park heeft iets anders te bieden voor bezoekers, van de betoverende middeleeuwse wijk Trocchia tot de Gouden Mijl van Ercolano tot Boscotrecase, de dichtstbijzijnde stad bij de ruïnes van Pompeii; er is zoveel geschiedenis en cultuur om te ontdekken.

Bezoek de ruïnes van Pompeii

Pompeii was een oude stad die in de schaduw van de iconische berg Vesuvius zat. Deze nederzetting was zeer geavanceerd en uitgebreid en werd vernietigd op zijn hoogtepunt tijdens de verwoestende uitbarsting van de vulkaan in 79 AD. Ondanks de verwoestingsoorzaak en de hoeveelheid lava die over de stad stroomde, staat Pompeii vandaag in een fantastische staat – dit komt door de enorme laag as die over de gedeeltelijke ruïnes werd afgezet en dus als bewaarder fungeerde. Vandaag kun je Pompeii bezoeken en door de uitgestrekte ruïnes lopen. Bijzonder interessante bezienswaardigheden zijn het Amfitheater, de zaak del Fauno, de Tempel van Apollo en de Tempel van Jupiter.

Ondergrondse geothermische zone van Napels

Deze rondleiding door het ondergrondse aquaductsysteem van Napels daalt tot een diepte van meer dan 130 voet. Deelnemers verkennen de holtes, tanks en het labyrint van de tunnels van Napels, terwijl gidsen hun geschiedenis, legendes, verhalen, mysteries en mythen delen. Rondleidingen zijn gezinsvriendelijk. Een deel van de rondleiding is bij kaarslicht en een paar tunnels zijn extreem smal, wat voor sommige mensen onaangenaam kan zijn. Houd er rekening mee dat de tunnels een bijna constante 62 F zijn met een vochtigheidsgraad van 90%.

Auto Huren in Napels

Als je op vakantie gaat naar Napels en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren, wie: https://www.autoitaly.nl/nl-stad-napels/. Een auto is een prima vervoersmiddel om Napels te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Napels.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Napels. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Napels in je achterhoofd te houden:

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Napels;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Napels.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.
https://www.autoitaly.nl