Msign studio
Image default
Vakantie

Leukste bos- en heidewandelingen in Nederland

Welk seizoen het ook is, het is altijd een mooi moment voor een bos- of heidewandeling. Ga er samen op uit met de kinderen in de gezonde buitenlucht. De kinderen iets meer vrijheid geven? Maak dan gebruik van een GPS tracker of GPS horloge voor kinderen. We hebben een lijst samengesteld met de 6 leukste bos- en heidewandelingen in Nederland.

De Loonse en Drunense Duinen

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Dit unieke gebied heeft bomen, duinen en zandvlaktes. Complete boerderijen en gehuchten zijn in de loop der eeuwen onder het zand verdwenen.

 

Nationaal Park Veluwezoom

Het Nationaal Park Veluwezoom op de Veluwe is een groot wandelgebied met bos, heide, zandvlaktes en landgoederen. Met een beetje geluk hoor je de burlende herten en zie je wilde zwijnen.

 

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Dit enorme duingebied is zo groot dat je er uren kunt rondwandelen. Overal zijn duinen, dichtbeboste gebieden en duinmeren. Volg het slingerpad over het Grote Vlak en spot wilde dieren.

 

Nationaal Park De Maasduinen

Uniek aan dit gebied zijn de grafheuvels, kasteelruïnes en loopgraven. Het natuurgebied in het noordoosten van Limburg grenst aan Duitsland en kent diverse landschappen, dieren en planten.

 

Het Wallebos

Het Wallebos in Friesland is niet groot, maar wel bijzonder. Bezichtig kapitale landhuizen en doorkruis wegen waar eiken en beuken staan. Vroeger was de Friese landadel hier actief die bepaalde hoe het dorp en de omgeving eruit zagen. Toentertijd hadden zij hout nodig en werd op dit gebied een stuk bos aangelegd.

 

De Sallandse Heuvelrug

In dit Nationaal Park in Overijssel bewondert je het mooiste uitzicht vanaf de 60 meter hoge Holterberg en de 75 meter hoge Grote Koningsbelt. Dit bijzondere park ligt op een stuwwal van 150.000 jaar oud en kent veel verschillende soorten flora en fauna.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/