Msign studio
Image default
Dienstverlening

De grondbeginselen: weten wat warm, koud en neutraal is

U moet een basiskennis hebben van hoe uw elektrische systeem werkt voordat u aan een project of huisverbetering begint. Bedrading is de methode waarmee elektriciteit door uw hele huis wordt geleverd en het is ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van uw elektrische systeem. U moet een basiskennis hebben van hoe uw elektrische systeem werkt voordat u aan een project of huisverbetering begint. Bedrading is de methode waarmee elektriciteit door uw hele huis wordt geleverd en het is ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van uw elektrische systeem.

Hete draden versus neutrale draden

De initiële stroomtoevoer naar een circuit wordt geleverd via hete draad. Het is verantwoordelijk voor het transporteren van stroom van de stroombron naar het stopcontact. Omdat ze het eerste optreden van een circuit vormen, transporteren ze constant elektriciteit, waardoor het onveilig is om een ​​hete draad aan te raken terwijl deze stroom ontvangt. De zwarte behuizing van een hete draad identificeert het. Voor de meeste huizen is dit de primaire kleur van hete draad. Andere hete draden kunnen daarentegen rood, blauw of geel zijn, maar deze kleuren kunnen een andere functie impliceren dan het voeden van een stopcontact. Hoe dan ook, elke hete draad moet op dezelfde manier worden behandeld: raak hem niet aan tenzij hij is losgekoppeld en niet in gebruik is. Er moet een andere draad zijn om het circuit te voltooien zodra de hete draad het begin van het circuit heeft geactiveerd. Neutrale draad vervult deze functie. Het circuit wordt via de neutrale lijn teruggevoerd naar de oorspronkelijke stroombron.

Wat is een aardingsdraad?

Met name de neutrale draad verbindt het circuit met een aarde of stroomrail, die normaal gesproken is bevestigd aan het elektrische paneel. Hierdoor kunnen stromen door uw elektrische systeem circuleren, waardoor elektriciteit optimaal kan worden gebruikt. Dit voorkomt ook dat defecte of overmatige stromen zich ophopen in uw stopcontact. Dus, welke taak blijft erover nu warm en neutraal al zijn gebruikt om een ​​circuit te creëren? Het antwoord is natuurlijk veiligheid! De aarddraad beschermt tegen elektrische stromen die onstabiel zijn. De aarddraad in een conventioneel circuit voert geen stroom. Wanneer er zich een elektrisch ongeluk voordoet, zoals een kortsluiting, leidt de aardingsdraad de grillige stroom weg van uw elektrische systeem en leidt deze naar de grond. Als er problemen zijn met uw elektrische bedrading, is het bellen van een elektricien de beste zet, bent u in Alphen aan den Rijn, overweeg dan om een ​​ervaren elektricien Alphen aan den Rijn te bellen.