Msign studio
Image default
Huishoudelijk

Ecologisch matras: hoe wordt natuurlatex gemaakt?

Latex is een van de natuurlijke stoffen waarvan de eigenschappen bekend zijn. Het gebruik ervan is wijdverbreid geworden in alle sectoren van de moderne industrie, wat ook de mogelijkheid heeft doen ontstaan om het kunstmatig te produceren.

 

Een van de grootste markten is de vervaardiging van slaapsystemen, waar de natuurlijke eigenschappen van latex matrassen en hoofdkussens bieden met een grote elasticiteit, aanpassingsvermogen en hygiënische kwaliteiten. In deze artikelen geldt: hoe meer natuurlatex, hoe groter de voordelen.

Bron

Natuurlijke latex is afkomstig van Hevea brasiliensis. Momenteel wordt rubber in vele delen van de wereld en op intensieve plantages geteeld. Eenmaal uit de boom gewonnen, wordt het in korte tijd een elastische substantie.

 

Latex onderscheidt zich als een elastisch materiaal dat zich gemakkelijk aan druk aanpast, maar het is ook een onvervormbaar materiaal. Bij deze fysieke eigenschappen komen nog gedragskenmerken die het tot een symbool van rust en ontspanning maken.

 

rubber een athermisch materiaal, dat wil zeggen dat het zich aanpast aan de lichaamstemperatuur en ook bestand is tegen vermoeidheid. Het heeft ook een reeks kenmerken die het tot een volledig hygiënisch materiaal maken. In die zin is het een 100% natuurlijk bestanddeel, dus praktisch anti-allergeen.

Una Matras latex matrassen

Latexmatrassen zijn er in verschillende maten en hebben tot zeven gedifferentieerde comfort- en rustzones die zich aanpassen aan de contouren van het lichaam. Het is ontworpen met verticale kanalen die de ventilatie van het geheel bevorderen.

 

De Una Matras 80 cm is zeer aanpasbaar met een gemiddelde hardheid die zich aan het lichaam kan aanpassen. Het bevordert een uitzonderlijk comfort, evenals een zachte en rustgevende rust. Het is een technologie die zich dankzij de miljoenen cellen met open structuur kan aanpassen aan de vorm en het gewicht van elke persoon, waardoor overal in het lichaam een constante en gelijkmatige druk wordt gehandhaafd.

Natuurlijke latex

Een latex matras kan als natuurlijk worden beschouwd als het meer dan 85% natuurlatex bevat. Het aanpassingsvermogen van dit materiaal is zeer groot. De verschillende perforaties in de kern (tot zeven zones), maken het mogelijk zich aan te passen aan verschillende delen van het lichaam. Het heeft ook een lagere hardheid dan veren of visco-elastisch materiaal.


Beweging is comfortabeler op dit matras dan op visco-elastisch schuim. Het is ook minder stevig dan een veer. Bij een voldoende dichtheid (tussen 60 en 80 kg./m3) is het daarentegen een materiaal dat zeer goed bestand is tegen de tijd en zijn kenmerken gedurende tien jaar nagenoeg intact houdt.