Msign studio
Huishoudelijk

Remote Keyless Entry System – De beste gadget voor je auto

Als je een auto hebt, zegt slotenmakerij Locksecure.nl (in Rotterdam) zou je eens overwegen om een keyless remote te nemen. Dit systeem regelt een aantal functies in de auto door middel van communicatie tussen de ontvanger en de auto middels radio frequenties. Als je gadgets cool vindt en daarnaast auto’s ook nog eens moet je zeker een keyless remote installeren en dan bij voorkeur een van de nieuwste versies. Van de versleutelde codering tot radio frequenties en van micro chips tot meerder functies, dit systeem heeft het allemaal. Toen ik er voor het eerst over hoorde leek het wel iets uit een science fiction film. Het systeem doet heel veel in je auto zonder dat je daarvoor zelf iet hoeft te doen met een handmatige sleutel. De nieuwste modellen auto’s hebben al een remote keyless ingebouwd en bij de oudere modellen kun je deze heel snel laten inbouwen.

Door de jaren heen zijn zoals de slotenmakers in Rotterdam bij locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam er steeds weer technologieën geïntroduceerd die het rijden makkelijker en meer comfortabel maken. Het mechanisme van de remote keyless is gebaseerd op transmissie van radio frequenties tussen de afstandsbediening en het systeem. Om het preciezer te omschrijven, er zit een klein kastje, net achter het stuurwiel van de auto. Hierin zit een ontvanger die werkt als een soort autoslot. De afstandsbediening heeft een zender die versleutelde codes naar de ontvanger in de auto stuurt. 

The chip verstuurd, als er op een knop gedrukt wordt, radio golven uit naar de ontvanger in de auto. Zodra de ontvanger de radio golven heeft ontvangen en geïdentificeerd, bevestigt het de versleutelde berichten. Als de code klopt wordt de deur geopend of gesloten, net wat de gebruiker wil. Het openen en sluiten van de der het alarm aan/ uit zetten zijn twee van de basis functies die worden uitgevoerd door de keyless remote. Deze kunnen worden uitgevoerd vanaf een redelijke afstand, soms zelfs vanuit een gebouw.

Er is nog veel meer, als je dacht dat dat alles was. Er zijn 2 soorten afstandsbedieningen, een met drukknoppen en een zonder. De knoppen versturen en ontvangen signalen als je er op drukt terwijl de knoploze afstandsbediening altijd aan staat. Als de remote binnen een bepaalde gebied zit, ontvangt deze een signaal en kan vervolgens een actie uitvoeren al naar gelang wat de gebruiker wil. De afstandsbediening met drukknoppen werkt over een grotere afstand dan die zonder knoppen.