Msign studio
Image default
Huishoudelijk

Hoe voorkom je krassen op de vloer?

Krassen op de vloer kunnen leiden tot grote ergernissen bij mensen. Het is namelijk moeilijk te voorkomen en makkelijk te laten gebeuren. Je kunt een instelling hebben van ‘Ze komen er toch ooit wel op’, toch kunnen veel krassen voorkomen worden.

Kies de juiste vloer

Tegenwoordig kun je kiezen tussen vele soorten vloeren voor in je kamers. Deze bestaan meestal uit laminaat, vloeren met een houten toplaag of vloeren met een toplaag van vinyl. Als het om ‘voorkomen is beter dan genezen’ gaat, kun je het beste kiezen voor een pvc of vinyl vloer. Vloeren met een houten toplaag zijn het minst bestendig tegen krassen. Echter is met goed onderhoud dit eenvoudig te voorkomen

Krasveroorzakers

Meubels zijn over het algemeen de grote boosdoener als het om krassen op de vloer gaat. Denk bijvoorbeeld aan het veel schuiven met stoelen of tafels over de vloer. Of een bureaustoel die veel over de vloer rolt. De toplagen van laminaat of pvc vloeren kunnen hierdoor beschadigen. Dit kun je over het algemeen voorkomen door viltjes onder de stoel te plakken, zodat de stoel makkelijk en zonder krassen over de vloer schuift. Probeer ook voordat je de binnenruimte betreed altijd je schoenen schoon te maken of uit te doen. De aanschaf van een goede schoonloopmat kan hier ook bij helpen. Met deze huishoudelijke tips is het grootste werk al gedaan om krassen te voorkomen.

Lichte krassen verwijderen

De minste krassen kunnen irritaties opwekken. Zeker in het juiste licht vallen deze vaak al enorm op. Om deze kleine krassen op te vullen zijn er verschillende laminaatvullers op de markt gebracht om uw vloer weer glad te maken. Wat ook kan helpen zijn meubel- of laminaatstiften om kleine krassen aan te tippen. Kies de juiste kleur en breng de stift aan. Poets het met een droge doek in en de kras is verleden tijd!