Msign studio
Image default
Dieren

Een degoe als huisdier nemen

Een degoe als huisdier nemen

Steeds meer mensen kiezen voor Degoes als huisdier. Hij heeft veel weg van een konijn of haas, maar toch is en blijft het een uniek beestje. Dit diertje kenmerkt zich door de kleine pootjes waarmee hij of zij loopt. In verhouding hebben ze een groot hoofd. Het dier is afkomstig uit Zuid- Amerika maar kan ook prima aarden in onze maatschappij. Naar dit dier kun je het beste kijken, want hij leeft nogal teruggetrokken. In de avonden worden ze vaak actief, dus zorg voor voldoende ruimte in het hok.

Hoe ga je om met dit knaagdier?

De natuur kun je niet helemaal nabootsen, maar een degoe is een liefhebber van klimmen. Indien het mogelijk is kun je dus een rotswand samenstellen of enkele rotsen in het hok plaatsen. Je moet hem voldoende laten knaggen. Want de tanden blijven gedurende de levensjaren alleen maar groeien. Het knagen zorgt ervoor dat de tanden goed worden onderhouden.

Je moet de kooi elke dag even een keer schoonmaken. Echter is het maar 1 keer per week nodig om al het stro te vervangen. Ze hebben immers geen WC en laten dus alles overal vliegen. Voor de gezondheid van het beestje zelf is het belangrijk dat je dit dan ook goed bijhoudt.

Wat vindt hij of zij lekker?

Degoes houden vooral van het eten van grassoorten. Deze hebben we verschillende en vaak kun je deze ook in je eigen tuin plukken. Ook resten van groente die je normaal in de prullenbak wil gooien kun je aan deze dieren geven. Denk bijvoorbeeld eens aan die stronk van de brocolli. Dit kunnen ze lekker op knagen en vaak zijn ze daar lang mee bezig. Dat zorgt er ook voor dat de tanden lekker gezond blijven. Zorg er wel voor dat je alleen planten en groente uit de tuin gebruikt, want dan weet je zeker dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen.