Msign studio
Image default
Dieren

Je kat chippen in Eindhoven

Ieder jaar lopen er duizenden dieren weg van huis. En dit brengt veel verdriet met zich mee. Niet altijd wordt een hond, kat of konijn namelijk herenigt met de eigenaar. Dit komt omdat niet altijd bekend is wie de eigenaar van het gevonden dier is. Dit is heel gemakkelijk te voorkomen door je huisdier te laten chippen. Een snelle en pijnloze manier voor je huisdier en een perfecte oplossing voor verdwaalde dieren.  

Waarom je kat chippen?

Of je nu een binnen- of een buitenkat hebt, je kat chippen is altijd een goed idee. Al doe je nog zo je best om je kat altijd binnen te houden, er komt ongetwijfeld een moment dat hij een keer naar buiten glipt. En dan is er paniek natuurlijk. Want voor je het weet springt hij over de schutting en verdwijnt hij tussen de struiken. Natuurlijk ga je meteen op zoek en hopelijk vind je hem snel! Lukt het niet om het te vinden, laat dit dan zo snel mogelijk veel mensen weten. Zet berichten op Facebook en spreek al je buren aan. Als je kat honger krijgt zal hij misschien ergens aanlopen. Als mensen hem dan vinden en met hem naar de dierenarts gaan, is je kat al weer snel met jou herenigd. Want gelukkig is je kat gechipt en weet de dierenarts jou snel te vinden.

 

Kat chippen Eindhoven: hoe gaat dit in zijn werk?

Een chip wordt eenmalig bij je kat ingebracht en gaat de rest van zijn leven mee. Het is een klein buisje, ter grootte van een rijstkorrel. Je kat merkt hier niks van en kan hem ook niet verliezen. In het buisje zit een uniek nummer dat gekoppeld is aan jouw gegevens. Mocht je kat ooit weglopen en naar de dierenarts gebracht worden, dan hoeft de dierenarts het maar te scannen en weet hij van wie de kat is. Dus wil je je kat chippen in Eindhoven? Zeker doen! Vraag bij je dierenarts naar advies en de kosten.

http://www.web-wings.nl