Msign studio
Verbouwen

EPDM is bekend van de dakbedekking

Misschien heb je wel al eens gehoord van EPDM lijm, misschien ook niet. Maar als je van plan bent om werken in je huis uit te voeren is het wel handig dat je er kennis van hebt! EPDM lijmt wordt namelijk gebruikt om een EPDM folie vast te lijmen op bijvoorbeeld een dak, maar er zijn nog vele andere toepassingen. Een EDPM folie zorgt er voornamelijk voor dat lekkage wordt tegengegaan. Maar hoe gebruik je nu juist EPDM lijm en in welke situaties kan je het gebruiken?

Een EPDM folie wordt gebruikt als een vorm van dakbekleding, maar wordt ook gebruikt als vijverfolie en folie voor gevels. Wanneer je een EPDM folie gaat gebruiken moet je wel oppassen, want het zijn telkens andere folies die gebruikt worden en er bestaan verschillende soorten. Je kan dus niet één soort van EDPM folie gebruiken voor alle doeleinden!

Wanneer er EPDM folie gebruikt wordt, wordt er vrijwel altijd van EPDM lijm gebruik gemaakt om de folie te bevestigen. EDPM lijm werd speciaal gemaakt voor EPDM folies. Een EPDM folie voor het dak kan je gebruiken als je lekjes wilt voorkomen. Je kan EPDM folie ook gebruiken voor volledige afdichtingen van kelders om ze water- en winddicht te maken, enzovoort. Er zijn heel wat toepassingen, maar de bedoeling van alle EPDM folies is het water- en winddicht maken van een bouwwerk.

EDPM lijm aanbrengen is niet zo moeilijk! Zorg er gewoon voor dat je bij het gebruik van EDPM lijm zowel de ondergrond als de onderkant van de folie insmeert. Heel belangrijk is ook dat je de lijm egaal aanbrengt. Er zijn ook verschillende soorten EDPM lijm in verschillende verpakkingen, zo zijn er onder andere drukvaten en spuitbussen. Als je dus EDPM lijm gaat kopen hou je er het beste rekening mee dat je kiest voor een verpakking die voor jou handig is in gebruik!

https://www.meiboom.eu/epdm-lijm