Msign studio
Image default
Eten en drinken

Groenten die je het hele jaar door kan eten

In dit artikel gaan we voor jou DE groenten op een rijtje zetten die je het hele jaar door kan eten. Op deze manier kun je je favoriete gerechten het hele jaar door eten.

Rode kool

Rode kool wordt vaak gebruikt in warme maaltijden. Daarnaast is rode kool gesneden ook ontzettend lekker, vooral als het koud is. Het is dan een soort salade. Voeg hier je favoriete specerijen aan toe en begin maar te genieten. Rode kool is bijna het hele jaar verkrijgbaar: in de winter, herfst en zomer. Je kunt er dus het hele jaar van genieten. In de winter kun je het gebruiken in een winterse maaltijd en in de zomer kun je er een lekkere salade van maken!

Sla  

Sla is ook het hele jaar te verkrijgen.  In sla zitten geen vitaminen. Daarom eten veel mensen het nauwelijks, maar ze vergeten dat er ook geen calorieën inzitten. Bij het afvallen is het goed om er veel van te eten. Het voordeel van verse sla is dat je het goed kunt variëren met andere maaltijden. Het is dan dus ook een groente waar je het hele jaar van kunt genieten.

Ui

Uien hebben een scherpe geur en smaak op het moment dat ze niet zijn gebakken. Deze scherpte wijst op veel voedingsstoffen. Dagelijks een ui eten is ontzettend goed voor de gezondheid. Daarnaast zijn uien het hele jaar door verkrijgbaar en kunnen ze goed bewaard worden. Dit is dan ook de reden dat de ui op de lijst staat.

Uien bevatten veel vitaminen. Op het moment dat je een ui gaat klaarmaken moet je ervoor zorgen dat je niet te veel van de buitenste lagen weghaalt. Hier zitten namelijk de meeste voedingsstoffen in.

Spinazie

Spinazie is ontzettend goed voor de gezondheid. Popeye kreeg ontzettend grote spierballen van spinazie. Naast dat het goed voor je is, is het ook nog eens ontzettend lekker. Spinazie is in Nederland het hele jaar verkrijgbaar, maar veel mensen kiezen ervoor om het voornamelijk in de winter te eten. In deze periode is het namelijk goedkoper.

 

Ga snel je groenten bestellen, want nu weet je dat je er het hele jaar van kunt genieten!