Msign studio
Image default
Internet marketing

Hoe kun jij scoren met videocontent als strategie?

Videocontent als strategie

Als jij wil groeien met je website kun je videocontent opnemen in je strategie. Echter kun je niet zomaar een filmpje maken en online zetten en meteen goede resultaten verwachten. Van tevoren moet een aantal zaken bepaald worden. Wie ga je bijvoorbeeld aanspreken? Hoe ga je dat doen en waar doe je dat? Al deze zaken hebben invloed op de inhoud van je video. Toch hoeft jou dit zeker niet af te schrikken. Bedenk maar dat YouTube de nummer twee zoekmachine is. Dit laat zien dat videocontent als strategie zeer zeker vruchtbaar kan zijn voor jouw business.

Weet wat je doelgroep is

Voor je begint met het maken van je video moet je weten wat je doelgroep is. Als het goed is heb je dat al eerder uitgezocht in je marketingstrategie. Deze informatie brengt je namelijk inzicht in hoe jij het moet aanpakken. Vooral de jongere doelgroep is niet meer gewend om lange boodschappen te ontvangen. Voor hen moet je rekening houden met de duur van je video. Ook ontdek je hoe je de doelgroep moet aanspreken. Wellicht is jouw bedrijf gericht op mensen die met pensioen zijn. Bij hen werkt het beter als je ze met ‘u’ aanspreekt en als de transities tussen de beelden niet zo snel gaat als bij video’s voor jongeren.

Bedenk welke boodschap je wil overbrengen

Je moet weten welke boodschap je moet verkondigen. Dit is natuurlijk het begin van je videocontent. Verschillende doelgroepen hebben verschillende behoeften. Een doelgroep uit Zeeland heeft wellicht andere motivaties dan een doelgroep uit Utrecht. Pas de inhoud van je boodschap aan op de doelgroep. Hoe gerichter je de mensen aanspreekt, hoe beter dit werkt. Mensen worden liever niet als nummertje of als massa gezien. In plaats daarvan willen zij persoonlijk geholpen worden. Jouw dienst of product moet hun persoonlijke behoeften vervullen of hun problemen oplossen. Doe je dit, dan krijg je het beste resultaat.

Houd rekening met het kanaal waarop je de videocontent inzet

Er zijn verschillende kanalen waarop jij je kunt profileren. Zo is je website een vooraanstaande keuze, maar kan ook social media of zelfs televisie een mogelijkheid zijn. Allen hebben andere richtlijnen als het gaat om afmetingen van video of afbeeldingen, de gewenste duur en de inhoud ervan. Daarnaast is elk kanaal toegespitst op een bepaalde doelgroep. Er is niet één kanaal waar je standaard 100% van je klanten gaat afvangen. Een combinatie van kanalen is daarom het streven.

Vraag om advies bij de online marketing specialist

Een advies kan jou zeker op weg helpen naar de beste strategie voor je videocontent. Overleg je situatie met een online marketing bureau en vertel hen wat je plannen zijn. Wat wil je bereiken? Een professionele partij staat altijd voor je klaar om je te helpen. De online groei van jouw business staat bij hen altijd centraal. Zo kun jij met professioneel advies gaan scoren met videocontent in je strategie.

https://www.omcbase.nl/video-inzetten-als-strategie/