Msign studio
Image default
Internet marketing

Veranderingen in het social medialandschap

De meeste bedrijven snappen inmiddels dat aanwezigheid op sociale mediakanalen een must geworden. Iedereen heeft tegenwoordig namelijk een telefoon en is dus bijna 24/7 verbonden met het internet. Steeds meer mensen maken dan ook gebruik van diverse sociale mediakanalen. Vroeger waren dit misschien Facebook en Hyves of Twitter en Facebook. Tegenwoordig zijn hier nog een aantal kanalen bijgekomen. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer om WhatsApp heen. Daarnaast gebruikt iedereen YouTube voor het bekijken van filmpjes. Als toevoeging op de originele sociale mediakanalen is er natuurlijk Instagram. Naast Instagram geeft het tegenwoordig ook Snapchat. Voor de zakelijke gebruikers is er LinkedIn en voor de kinderen en andere jeugdigen is er TikTok. Kortom er is tegenwoordig voor iedereen wel één kanaal. Vaak zien we nu dat er dus meer dan drie kanalen woorden gebruikt waar dit vroeger één maximaal twee kanalen waren. Het gebruik neemt dus toe.

Waar moet ik me als bedrijf op richten?

Voor bedrijven die zich via social media willen richtten op klanten is het dus belangrijk om goed te kijken welk kanaal aansluit bij de doelgroep. Zo moet je als bedrijf in de B2B-markt natuurlijk actief zijn op LinkedIn. Voor de plaatselijke kapper op de hoek is het handig om juist op Facebook of op Instagram actief te zijn. Richt jij je met jouw bedrijf meer op de jeugd dan zijn Instagram, TikTok en Snapchat the way to go.

TikTok het opkomende social mediaplatform voor de jeugd

TikTok is voor veel mensen een nieuw platform. Op TikTok kun je filmpjes delen die tussen 3 en 60 seconden lang zijn. Deze filmpjes kunnen ook geluid bevatten. Met name onder de jeugd wordt het platform veel gebruikt. De content die dan ook hier verschijnt is dus ook op de jeugd gericht. Als bedrijf is het dus belangrijk om je content hierop aan te passen. Wil je nu beginnen met een boost op TikTok dan is het een idee op TikTok volgers te kopen. Door het kopen van TikTok volgers zorg je er namelijk voor dat je beter en sneller onder de aandacht kunt komen bij jouw doelgroep.

https://web-wings.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat doet een SEO copywriter?

Hoe kun jij scoren met videocontent als strategie?

Wat is een SEO bureau en heb je er een nodig?