Msign studio
Image default
Onderwijs

Klaar voor de toekomst na een taaltraining op maat van The Square Mile

Heeft u nieuwe klanten in landen als China, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Polen, Portugal, Rusland, Spanje en Turkije. We hoeven u vast niet uit te leggen hoe belangrijk het is goed te communiceren met die verse relaties. Een compliment geven, een grapje maken, de juiste vragen stellen, in volzinnen antwoorden, een zakelijke email opstellen: u leert het allemaal tijdens een taaltraining van taalinstituut The Square Mile.

Speciaal voor bedrijven die zaken doen met landen in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Golf-regio zijn er cursussen Arabisch. Het modern standaard Arabisch is een lastige taal voor Westerlingen. Dit heeft met name te maken met het schrift dat wezenlijk verschilt van het Latijnse schrift dat in Noord- en Zuid-Amerika, vrijwel geheel Europa, sub-Saharaans Afrika en een aantal Aziatische landen gebruikt wordt. De grammatica is op een aantal punten uitgebreider dan de ‘onze’. Bepaalde volgordes en constructies zijn afwijkend. Voordeel is wel dat als u het alfabet eenmaal beheerst, het leren schrijven en lezen redelijk snel gaat. Wat spreken betreft, is het Arabische alfabet meer fonetisch dan veel Europese talen.

Interessant om te melden, is dat in veel sectoren het mogelijk is een subsidie aan te vragen voor een taaltraining. Enkele voorbeelden.

  • De subsidie taalcursus van het Groenten- en Fruit Groothandelsfonds.
  • De vergoeding van opleidingskosten voor werkgevers in de metaalsector die aangesloten zijn bij OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking).
  • Het subsidieprogramma ‘Tel mee met taal’ dat ruime vergoedingen kent voor scholingstrajecten van werknemers.
  • Subsidie voor technische taaltrainingen via de voucherregeling OTIB voor installatiebedrijven.

Tot slot nog een oproep aan trainers Nederlands. The Square Mile zoekt bevlogen mensen die cursussen Nederlands op verschillende niveaus kunnen geven. Bij voorkeur NT2-trainers met minimaal drie jaar ervaring en kennis van NT1. The Square Mile werkt met name met ZZP’ers. Samen vormen zij een hecht team met passie voor het vak van taaltrainer. Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht en concurrerende tarieven. Voel je je aangesproken? Neem snel contact op met The Square Mile via info@thesquaremile.nl of 071-5323356. Doe dit natuurlijk ook als je een vraag hebt over bijvoorbeeld een cursus Frans, Engels of Duits!

https://www.thesquaremile.nl