Msign studio
Image default
Onderwijs

Kunst en Techniek

Kunst en techniek liggen dichterbij elkaar dan de meeste mensen denken. Over kunst wordt vaak gedacht dat het alleen over schilderijen, tekeningen en andere handarbeid dingen gaat. Bij techniek daar en tegen wordt er vaak gedacht aan een mannen werkje, aan lampen en een stroomkring. Maar ook techniek is meer dan dat, nou je kan er meer mee dan de meeste mensen denken en het is al helemaal niet alleen een mannenberoep. Je hebt genoeg activiteiten die met techniek te maken hebben en daarbij ook een kunstwerk vormen.

De lijn tussen techniek en kunst

Om te beginnen zijn er dus genoeg workshops en activiteiten die je kan doen, zoals een techniekles op de basisschool. Zo kan je bijvoorbeeld auto’s, dieren, brillen of andere kunstwerken maken met een 3D-Printerpen. De pen zelf is een technisch dingetje, maar uiteindelijk maak je er kunst mee. Hetzelfde geld voor fotografie, ook een vorm van kunst dat wordt gemaakt met de hulp van techniek. Zo heb je veel workshops in een techniek lab, je kan je bezighouden met het duurzaamheid lab, stroom lab, Kinetisch lab, fotografie lab en ga zo nog maar even door. Alles is een vorm van techniek waar je uiteindelijk kunst mee maakt. Of het nu gaat om een foto of een voorwerp dat je hebt getekend met een 3D-printer. Het komt allemaal op hetzelfde neer, het is en manier om jezelf te uiten zonder woorden. Dat is toch waar kunst uit eindelijk om draait. Het is een manier van uiten, zonder woorden te gebruiken. Het is een manier om je gevoel los te laten en in een voorwerp te zetten. Of het is gewoon een manier van ontspanning. Even je hoofd leeg maken, terwijl je lekker bezig bent met je handen.

Cultureel zelfportret

Een cultureel zelfportret is ook een manier van uiting, een manier van jezelf laten zien. Ook dat hoort bij kunst. Een cultureel zelfportret zegt iets over de leerlingen, hoe vatten ze kunst op en wat willen ze er mee laten zien. Het is dus ook een perfecte manier om iemand te leren kennen, om erachter te komen hoe iemand nou daadwerkelijk in elkaar zit.

https://www.kleinkunstig.nl