Msign studio
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een winkelstelling? Let op deze 4 factoren

Heb je een product dat iedereen zijn aandacht kan trekken als ze het zien? Zo ja, dan moet je deze producten op de juiste manier weergeven. De hoeveelheid verkopen is namelijk afhankelijk van de manier waarop de producten worden weergegeven. Je kunt je producten op de juiste manier weergeven met een winkelstelling. Daarnaast kun je deze stellingen gebruiken om producten in je magazijn op te slaan. Een winkelstelling is een object waar je je goederen rangschikt, stapelt, verdeeld en toont aan je klanten. Deze zaken zijn van grote invloed op de oppervlakte van jouw magazijn. Misschien weet je niet hoe je de beste stellingen voor jouw winkel moet kiezen als er zoveel winkelstellingen beschikbaar zijn. Een succesvolle productpresentatie houdt rekening met de producten en de manier waarop deze worden uitgestald. Je hebt verschillende mogelijkheden. Dit is afhankelijk van de stelling en de display. De ideale winkelstelling voldoet aan minstens één van de volgende eisen: functioneel, juiste locatie, eenvoudige installatie of passende kosten.

Functionaliteit

Functionaliteit verwijst naar het vermogen van de display om het gewicht te dragen van het product, evenals de grootte ervan. Glazen potten zouden bijvoorbeeld niet goed passen op een draadstelling, een vrijstaande stelling of een draaiende stelling. Deze stellingen zijn zwak en het product kan er gemakkelijk afglijden en breken. Een draadstelling zou echter perfect zijn voor kleine, lichte producten zoals sleutelhangers. Kortom, kies een winkelstellingen op basis van jouw behoeften.

Locatie

De locatie is de plek in de winkel waar de stelling staat. De plaatsing van basisproducten (zoals melk, brood en eieren) aan de achterkant van supermarkt is een veel voorkomende illustratie van effectieve plaatsing van stellingen. De gedachte achter deze plaatsing is dat de klanten de hele winkel moet doorlopen om bij de zuivel display te komen. Op deze manier moeten ze eerst langs andere producten voordat ze bij de zuivel terecht komen. Waarschijnlijk zullen ze onderweg nog een aantal andere producten kopen. Met de juiste plaatsing kun je de omzet in je winkel dus verhogen.

Installatie

De installatie beschrijft hoe eenvoudig het is om een stelling op te zetten. Een eenvoudig op- en afbouw stelling is ideaal als iemand de stelling regelmatig moet bijwerken, bijvoorbeeld bij het tentoonstellen van een seizoensgebonden artikel. Je kunt ook kiezen voor een mobiele en aanpasbare stelling. Deze zijn handig als je wilt uitbreiden of producten tijdelijk wilt weergeven. Ben je op zoek naar een stelling die je voor een langere tijd op dezelfde plaats wilt gebruiken? Kies dan voor een professionele installatie en een conventionele en robuuste opstelling die niet snel kan worden gedemonteerd.

Kosten

De kosten zijn ook een belangrijke overweging bij het kiezen van het beste rek of rek. De prijs van verschillende stijlen rekken varieert. Dit is vooral relevant als de installatiemethode van invloed is op de prijs. Ter illustratie: rekken met knijpers zijn goedkoper dan grote winkelrekken die gemakkelijk hier en daar kunnen worden verplaatst.