Msign studio
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten LED's

Vergeleken met de gloeilamp optie verbruikt LED-verlichting voor huishoudelijk gebruik 78% minder energie. Als je de hoeveelheid energie bij elkaar optelt die in de loop van de tijd zal worden bespaard door alle huizen die wereldwijd LED-verlichting gebruiken, kan dit astronomische proporties aannemen. En in de loop der jaren is er een grote verscheidenheid aan LED-verlichting ontwikkeld, omdat de populariteit van LED-verlichting is blijven groeien. Kijk voor meer informatie over de verschillende soorten LED-verlichting op ledpaneelgroothandel.nl/ en lees verder.

Mini-LED’s

Deze lampen worden kleiner en compacter doordat de technologie die ten grondslag ligt aan LED-verlichting de afgelopen tien jaar aanzienlijk is geëvolueerd. Desalniettemin behoren chip-, nano- en pico-sized micro-LED’s tot de meer populaire soorten LED-verlichting die tegenwoordig beschikbaar zijn. Meestal is er maar één kleur of vorm beschikbaar, deze lampjes zijn erg klein. Afstandsbedieningen, rekenmachines en mobiele telefoons behoren tot de alledaagse voorwerpen die deze kleine lampjes gebruiken.

Bovendien hebben deze lampen vanwege hun eenvoudige ontwerp en kleine formaat geen warmteregeling apparaat nodig om op een printplaat te worden geïnstalleerd. Dit maakt ze ideaal voor ’s werelds meest geavanceerde industrieën.

Bliksem LED

LED-lampen zijn het type LED’s dat beter bekend is. Dat gezegd hebbende, LED-verlichting is er in een breed scala aan maten en uitvoeringen. LED-balken, Illuminators en LED-lampen zijn enkele voorbeelden. Vanwege warmteproblemen zijn deze lampen gemaakt van keramiek en aluminium met vinnen die het gebied vergroten waaruit warmte kan ontsnappen.

RGB-LED’s

De mix van rode, groene en blauwe stralers zorgt ervoor dat deze LED-verlichting functioneert. In verschillende combinaties geven deze drie lampen de gewenste kleur. Omdat moderne controllers zo geavanceerd zijn, kunnen RGB LED-lampen bijna elke soort kleur produceren. Vanwege de ongelooflijke controle die gebruikers hebben, is dit type LED-licht ook een van de meest aanpasbare die beschikbaar zijn. Elektronische circuits worden gebruikt om de diffusie en combinatie van de kleuren te regelen, en daarom werken ze effectief. Vanwege hun uitgebreide aanpassing en controle worden RGB-LED’s vaak gebruikt als statusindicatoren, lichtshows en videopresentaties, evenals als accentverlichting. Deze lampen hebben een breder scala aan mogelijkheden en doeleinden en kunnen in tal van verschillende situaties worden gebruikt.