Msign studio
Image default
Dienstverlening

Professionele livestreams: voor als het telt

Een livestream laten maken is een goede uitkomst als je weet dat jouw uitzending veel mensen gaat bereiken. Als je een groot publiek hebt, heb je ook een groot bedrijf. Dan heb je -in tegenstelling tot een klein startend bedrijf of social media kanaal- niet alle tijd meer om aan je directe uitzendingen te besteden. Je zal meer dan genoeg andere dingen achter te schermen te doen hebben. Dan kan je ook een professioneel bedrijf inhuren voor je livestream event. Niet alleen wordt er dan werk uit handen genomen, er wordt ook voor gezorgd dat alles er net zo professioneel uitziet als jouw bedrijf is.

Waarom zou je een livestream laten maken?

Een livestream event is een evenement uitzenden terwijl er mensen meekijken. Dus ook een babyshower op afstand is dat. Een livestream laten maken lijkt daarom wat overdreven. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon. Zet hem recht, richt de camera en filmen maar. Maar een professionele aanpak biedt dingen die jij met je telefoon toch echt niet zomaar tevoorschijn kan toveren. Denk aan zaken als een professionele cameraman en zelfs complete opnamestudio’s. Dat zet je niet zomaar in je huiskamer neer.

Een Youtube livestream laten maken

Ook al heeft Youtube zijn eigen streamingsdienst, voor professionele opnamen van een livestream event kan het verstandig zijn om een professioneel team in te schakelen dat de kneepjes van dat platform kent. Zij doen meer dan alleen een camera goed op jou richten tijdens je rechtstreekse uitzending. Zo kan er bijvoorbeeld een draaiboek worden gemaakt, waardoor je niet tijdens de interactie met je kijkers voor het blok komt te staan. Juist als alles rechtstreeks zichtbaar is voor de kijkers, is fouten maken extra vervelend. Als je een vakman naar je plannen laat kijken, zal je niet zo snel in real-time op beginnersfouten van streamen worden betrapt.