Msign studio
Image default
Dienstverlening

Waarom de juiste gasdetectoren zo belangrijk zijn

Compur Monitors ontwikkelt gasdetectoren. Deze zijn belangrijk voor de bescherming van uw personeel, gebouwen en het milieu. Blootstelling aan gas en gevaarlijke stoffen zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Deze specialist ontwikkelt verschillende detectoren. Afhankelijk van de specifieke detector meet deze zuurstof, gassen en dampen. Op het moment dat er een gevaarlijke hoeveelheid van een specifiek gas wordt gemeten, geeft deze een alarm af. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties en beschermt u uw personeel. Zij kunnen zich dan snel genoeg in veiligheid brengen. In de industriële sector zijn gasdetectoren een onmisbaar apparaat.

Verschillende type gevaren

U vraagt zich misschien af wat gasdetectoren allemaal kunnen detecteren. Dit gasdetectiemateriaal meet onder andere een tekort aan zuurstof. Dit houdt in dat de lucht minder dan 20,9% zuurstof moet bevatten. Dit zorgt voor ademnood en verstikking onder de mensen. Maar ook teveel zuurstof in de lucht kan gevaarlijk zijn, want dit ontsteekt snel. Ten tweede worden er brandbare gassen en dampen gemeten. Deze kunnen brand en explosies veroorzaken en dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Daarom zijn er sensoren die brandbaar gas meten, zoals methaan, butaan, benzine en terpentijn. Ook giftige gassen en dampen worden eenvoudig gemeten. Als deze in de grote hoeveelheid worden ingeademd door mensen of dieren, dan worden deze vergiftigd en dit kan de dood als gevolg hebben. De juiste gasdetectoren van Compur Monitors zijn dus erg belangrijk.

Bied bescherming aan uzelf en uw personeel

U bestelt bij Compur Monitors zowel vaste als draagbare gasdetectoren voor verschillende gasdetecties. Wilt u hier graag meer informatie over hebben voordat u een detector aanschaft? Dan kunnen zij u natuurlijk voorzien van de juiste informatie. U hoeft hiervoor enkel contact met hen op te nemen. Die gegevens vindt u op de website. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het welzijn van uw personeel, dus wacht niet te lang met het aanschaffen van gasdetectiemateriaal als dat in uw sector vereist is.

https://www.compur.nl/