Msign studio
Image default
Cadeau

Welke geschenk of cadeau pas het beste bij welk persoon? Hier een aantal tips!

Er is ons allemaal verteld dat het “meer gezegend is om te geven dan te ontvangen”, maar is dat zo? Nou, als je de gave goed krijgt kan het zijn! De ervaring van het kijken naar iemand die een geschenk opent dat je hebt gekozen en de vreugde en opwinding die over hun gezicht wordt verspreid, is er een die de gever zeker een gevoel van geluk en voldoening geeft. Maar al te vaak is de uitdrukking op het gezicht van de ontvanger in het beste geval een uiting van milde desinteresse, en in het ergste geval een uiting van teleurstelling. Het kiezen van het juiste geschenk kan een beetje lijken op het lopen van een koord, maar waarom is het zo moeilijk? Dit artikel gaat in op enkele redenen waarom het kiezen van het juiste geschenk een echte uitdaging kan zijn, en biedt enkele hints en tips om u te helpen het goed te doen.

 

In welke categorieén kun je geschenken verdelen? Waar moet je rekening mee houden

Geschenken vallen grofweg in twee categorieën; praktisch en verwennerij. Praktische geschenken zijn bijvoorbeeld een nieuwe broodrooster of een stuurwielhoes met zebraprint, terwijl cadeaus voor de verwennerij een dagje in een kuuroord of een fles wijn kunnen zijn. Het kennen van het persoonlijkheidstype van de persoon die u koopt is cruciaal bij het bepalen van welk type geschenk het meest geschikt zou zijn. Sommige mensen zien verwencadeaus misschien als frivool en misschien zelfs als verkwistend en als gevolg daarvan kunnen deze geschenken weinig nut hebben; ze kunnen zelfs volledig worden weggegooid. Aan de andere kant kunnen sommige mensen teleurgesteld zijn door een praktisch geschenkgevoel dat ze willen genieten van hun speciale gelegenheid zonder na te denken over het praktische aspect. Een duidelijk beeld hebben van de categorie waarin uw geschenk valt, is daarom de eerste stap in het kiezen van het juiste geschenk voor de beoogde ontvanger. 

Wat is de gelegenheid en wat heeft dit voor invloed op jou keuze?

In vele delen van de wereld is het geven van geschenken stevig geworteld in de traditie. In landen in het Midden-Oosten moeten geschenken bijvoorbeeld worden aangeboden en ontvangen met de rechterhand of met beide handen. In Hong Kong en Japan moeten beide handen worden gebruikt. In de westerse cultuur, waar de lijst van gelegenheden die om een geschenk vragen steeds langer lijkt te worden, zijn de aanvaardbare gedragingen rond het geven van geschenken misschien minder geformaliseerd, maar de druk om het ideale geschenk voor elke gelegenheid te kiezen is nog nooit zo groot geweest. Vroeger werden geschenken traditioneel gegeven voor verjaardagen, bruiloften, kerstmis en misschien de geboorte van een nieuwe baby. In de moderne cultuur is het de norm om cadeaus te geven voor verlovingen, afstuderen, verhuizen naar een nieuw huis, Valentijnsdag, jubilea, nieuwe banen Moederdag, Vaderdag, Grootmoederdag, een nieuw huisdier…en de lijst gaat verder! De gelegenheid waarvoor u van plan bent een geschenk te kopen (naast de identiteit van de beoogde ontvanger) kan zowel uw geschenktype als uw geschenkenbudget informeren. Zo wordt bijvoorbeeld verwacht dat er meer geld wordt besteed aan een huwelijkscadeau voor je zus, dan aan een nieuw relatiegeschenk voor een collega op het werk. Overbesteding aan een driftcursus cadeau kan voor de ontvanger van het cadeau net zo ongemakkelijk zijn als onderbesteding. Houd er rekening mee dat het geven van een ostentatief geschenk de ontvanger onnodig onder druk kan zetten om te reageren in natura wanneer het jouw beurt is om te ontvangen! 

Waar kun je het beste een cadeau kopen? Maak je de keuze tussen de winkel of online?

De dagen dat men op straat op zoek was naar het perfecte geschenk, maar niet op het einde, zijn misschien wel overbodig geworden. De komst van het online winkelen luidt een nieuw tijdperk in van winkelen vanuit huis, waar je met een muisklik toegang hebt tot duizenden en duizenden winkels. Als u ervoor kiest om online te winkelen voor uw cadeau, zijn er 2 dingen die u in het begin moet controleren. Hoewel het waar is dat de verzendkosten vaak kunnen worden verrekend met de benzine- en parkeerkosten, is het belangrijk om te controleren of wat u in rekening wordt gebracht voor de portokosten en het inpakken niet leidt tot spijt van uw beslissing om online te winkelen. Het goede nieuws is dat veel internetwinkels zeer redelijke portokosten aanbieden, sommige bieden zelfs gratis verzending en verpakking aan; winkel rond en zorg ervoor dat u een goede deal vindt.

Waar kun je nog meer kijken? 

Een ander ding waar je naar kunt kijken zijn revieuws. Hoewel de wetgeving een zekere mate van bescherming biedt voor online shoppers, kan het het ongemak en de teleurstelling van het wachten op uw pakket niet compenseren om te ontdekken dat het van slechte kwaliteit is of ongeschikt is voor uw doel. Neem de tijd om de opmerkingen van vorige shoppers te lezen en bespaar uzelf de moeite om artikelen op een later tijdstip te moeten retourneren.

https://ticketforsale.nl/