Msign studio
Image default
Cadeau

Worden e-liquids binnenkort verboden?

 

In Nederland wordt er nog steeds veel gerookt. De wetgeving rondom roken is de afgelopen jaren wel steeds meer aangescherpt. Die regelingen lijken hun vruchten af te werpen, want het aantal rokers is de afgelopen jaren flink verminderd. Veel rokers kiezen ervoor om hun nicotinegebruik af te laten nemen met de e-sigaret. Dit is een sigaret die te verkrijgen is met e-liquids, die nicotine bevatten of zonder nicotine. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt. Nu lijkt het erop dat de e-liquids onder vuur komen te liggen. In deze blog leggen wij je uit waar dit vandaan komt.

E-liquids populairder geworden

Zoals we net al zeiden, is het gebruik van e-sigaretten aardig omhooggegaan de laatste jaren. Veel ex-rokers gebruiken de e-sigaretten als verplaatsing voor de standaard sigaretten. Zo kun je bij het kiezen van je e-liquid zelf bepalen hoeveel nicotine je in je e-sigaret wilt hebben. Door te kiezen voor een steeds lager nicotinepercentage, wordt de kans om volledig van je nicotineverslaving af te komen vergroot.

E-liquids verbieden?

Sommige mensen denken dat e-sigaretten kunnen bijdragen aan het stoppen, maar niet iedereen is het daar mee eens. Zo ook Paul Blokhuis, staatsecretaris van volksgezondheid. Hij vindt dat de namen van de fruitige e-liquids jongeren te aantrekkelijk zijn en ze jongeren verleiden om te gaan roken. Ondanks dat sommige e-liquids geen nicotine bevatten, vindt hij dat de e-liquids verboden moeten worden. Het gaat hier dus om de verleiding voor jongeren en niet om de rokers die proberen te minderen. Het is om de jongeren te beschermen tegen een nicotineverslaving. De meningen zijn verdeeld over de beste keuze is, maar de minister heeft in 2020 een motie ingediend die de fruitige e-liquids definitief illegaal zou moeten maken. Het zou ons dus niet verbazen als e-liquids over een poosje niet meer te koop zijn.

Meer informatie

Ben je 18+ en wil je e-liquids kopen? Dan raden wij de partij Eliquidmania aan. Zij verkopen veel verschillende aroma’s en leggen u graag meer uit over het gebruik ervan. Voor vragen kan je altijd contact opnemen met de klantenservice, ze helpen je graag verder.