Msign studio
Image default
Dienstverlening

Your Business Online is dé social media specialist

Sta jij op het punt je Facebook marketing uit te breiden en ‘iets te gaan doen’ op Instagram. Weet je niet zo goed waar en hoe te beginnen? Het volgende Insta-stappenplan zal je op weg helpen.

  1. Definieer de doelgroep en speel er gericht op in. Niet alleen jongeren ook veertigers, vijftigers en zestigers weten het platform te vinden. Nu gaat het natuurlijk om meer dan alleen leeftijd. Soms is het wenselijk inwoners van een bepaalde regio te bereiken. In andere gevallen is een strategie gericht op ‘de sportieve Nederlander’ of ‘de hoger opgeleide vrouw’ slim. Is jouw niche geformuleerd?  Tijd voor de volgende stap.
  2. Maak een Business Account aan op Instagram. Denk goed na over de profielnaam, profielfoto en achtergrondafbeelding. Neem ook de tijd voor je Instagram Bio. Binnen een bedrijfsprofiel is het mogelijk allerlei statistieken te bekijken en koppelingen te maken met Facebook, Twitter of een ander kanaal.
  3. Je bent zichtbaar op Instagram, gefeliciteerd! En wat geweldig dat zovelen je nu al weten te vinden, maar, je bent er nog niet. Up-to-date zijn en blijven is voortaan een must. Als de volgers die nu enthousiast zijn volgende week terugkomen en niks nieuws zien op jouw pagina is de kans groot dat ze afhaken. Voorkom dat door regelmatig nieuw beeldmateriaal te plaatsen, leuke acties te organiseren, kortingen aan te bieden et cetera.
  4. Wil je verder groeien en nieuwe doelgroepen aanboren? Je bereikt individuen snel en persoonlijk door middel van advertenties, oftewel gesponsorde content. Welk soort ad, hoeveel en tegen welk budget: e.e.a. hangt af van je doelstellingen. Een grotere naamsbekendheid bereik je bijvoorbeeld door direct in gesprek te gaan met mensen en ze -via Instagram- naar je website te leiden. Zet er iets concreets tegenover zoals een exclusief welkomstcadeau en je zult zien dat het aantal klanten flink stijgt.

Misschien denk je wel “leuk, maar waar haal ik de tijd vandaan?”. No worries: het is mogelijk dit alles uit te besteden aan social media bureau Your Business Online. Dit bedrijf heeft veel ervaring en weet precies wat er vandaag de dag werkt op Instagram.

https://www.yourbusinessonline.nl/