Msign studio
Image default
Particuliere dienstverlening

De narcose behandeling door de tandarts voor patiënten met dentofobie

Dentofobie, oftewel angst voor de tandarts, komt bij veel mensen voor. Soms is die angst zo extreem dat ze helemaal niet naar de tandarts durven. Hierdoor kan de staat van het gebit in de loop der jaren hard achteruit gaan. Als u kampt met deze fobie dan is het mogelijk om te kiezen voor een narcose behandeling door de tandarts in Deventer en omstreken. De tandarts behandelt u onder volledige narcose, als dit de enige manier is om uw gebit weer in orde te maken. Bedenk dat een slecht gebit ook gevolgen heeft voor uw verdere gezondheid. U kunt er zelfs hartproblemen en nierfalen door krijgen.

Uw tandarts kan u doorverwijzen

De kans is groot dat uw eigen praktijk geen narcose behandeling door de tandarts kan aanbieden. Hiervoor is immers een anesthesist nodig. Deze arts dient de narcose toe en bewaakt de patiënt zolang deze onder zeil is. De tandarts kan ondertussen rustig zijn werk doen zonder dat hij of zij rekening hoeft te houden met een patiënt die extreem bang is voor pijn. Wanneer u zich laat behandelen door de tandarts onder volledige narcose dan krijgt u van de hele behandeling niets mee. Alle handelingen worden uitgevoerd nadat u in slaap bent gebracht.

Bij welke praktijk kan ik terecht?

Als u een tandarts zoekt die onder volledige narcose werkt in de regio Deventer en omstreken, dan kunt u een afspraak maken bij Tandartsenpraktijk St. Jozef. Deze tandarts biedt een behandeling onder narcose aan voor speciale behandelingen zoals het plaatsen van een kroon of het aanmeten van een prothese. Uw tandarts kan u naar deze praktijk doorverwijzen maar u kunt ook zelf een afspraak maken. Uw situatie wordt eerst beoordeeld en u krijgt een aantal vragen van de anesthesist om zeker te weten dat u veilig onder narcose kunt. Meer informatie over de werkwijze is te lezen op de website.