Msign studio
Image default
Zorg

Een tandarts in het buitenland

Stel: je bent op vakantie in het buitenland en krijgt enorme kiespijn. De pijn is aanhoudend, wordt steeds erger en is op een gegeven moment zo intens dat je besluit een bezoek te brengen aan de plaatselijke tandarts. Er blijkt een ontsteking onder de betreffende de kies te zitten die met spoed behandeld dient te worden. Dat betekent dat niet met de behandeling kan worden gewacht tot terugkomst in Nederland. Wordt deze medisch noodzakelijke ingreep vergoed door je basisverzekering of aanvullende tandartsverzekering en krijg je een ervaren tandarts buitenland vergoeding?

Tandarts buitenland vergoeding

De kosten van medisch noodzakelijke tandartszorg in het buitenland worden vanaf je 18e niet meer vergoed vanuit je basispakket. Slechts jongeren tot 18 jaar krijgen dus de kosten van spoedeisende tandartszorg in het buitenland vergoed. Je krijgt alleen de kosten vergoed in geval van tijdelijk verblijf in het buitenland, tijdens bijvoorbeeld je vakantie. Dus in dit geval geldt de tandarts buitenland vergoeding.

Vergoeding met een aanvullende verzekering in het buitenland?

Er zijn een aantal verzekeraars die de kosten van medisch tandarts buitenland vergoeding via je aanvullende verzekering. Sommige verzekeraars vergoeden alleen de kosten indien je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten in Nederland, vaak tot een bepaald maximumbedrag. Een goed alternatief voor de tandarts buitenland vergoeding is het afsluiten van een reisverzekering. De kosten van tandarts buitenland vergoeding vallen onder de dekking van (medische noodzakelijke) geneeskundige kosten van je reisverzekering. Deze kosten vallen echter niet onder de standaarddekking van je reisverzekering. Het is daarom nodig aanvullende dekking voor medische kosten af te sluiten om alle tandartskosten vergoed te krijgen. In bepaalde landen zijn tandheelkundige ingrepen een stuk goedkoper. Voorbeelden zijn Hongarije, Thailand of Turkije. Dit maakt het voor veel mensen aantrekkelijk zich in het buitenland te laten behandelen. Het gaat hierbij om niet-spoedeisende behandelingen. Deze tandarts buitenland vergoeding kun je niet declareren.