Msign studio
Zorg

Autisme of PDD-NOS bij volwassenen

PDD-NOS bij volwassenen

PDD-NOS, wat betekent Pervasive Developmental Disorder – Not Otherwise Specified, behoort tot de stoornissen van het pervasieve ontwikkelingsstoornissen wat weer een overkoepelende naam is voor het autisme spectrumstoornissen (ASS). Mensen die de diagnoze hebben van PDD-NOS hebben veel kenmerken van ASS, maar niet genoeg voor de diagnose autistische stoornis of asperger.

Hoe herken je PDD-NOS?

Er zijn een aantal typerende kenmerken waaraan je iemand kunt herkennen die lijdt aan PDD-NOS. Deze zijn vooral:

  • slecht in sociale omgang en contacten – weinig interactie met andere mensen en slechte communicatievaardigheden
  • niet goed mogelijk om jezelf in een ander te verplaatsen
  • vaste gewoontes en weinig interesse in andere onderwerpen dan de eigen interesses
  • geen fijne motoriek

Naast PDD-NOS zijn er nog vier bekende autismespectrumstoornissen:

PDD NOS bij kinderen en volwassenen

Volwassenen en kinderen zijn heel anders en gedragen zich ook heel anders. De symptomen zijn minder duidelijk bij kinderen en uiten zich ook minder duidelijk dan bij volwassenen. Deze laatste groep laat het goed zien op het werk, studie en sociale omgang. Volwassenen kunnen óók compensatiegedrag tonen waardoor ze hun gedrag kunnen maskeren. Het grootste probleem is dat mensen met PDD NOS slecht kunnen omgaan met informatie en prikkels, en ook moeite hebben met inschatten hoe andere mensen zich voelen.

Grapjes worden niet begrepen

PDD NOs is een autismespectrumstoornis en kenmern van autismespectrumstoornissen is mensen met deze aandoening moeite hebben tot het samenvoegen van losse prikkels tot een éénduidig beeld. Geen goed oog hebben voor een breder context betekent dat simpele dingen als een grapje niet goed worden begrepen. Of dat opmerkingen letterlijk worden genomen.

Behandeling PDD-NOS online aanvragen

Ieder mens is uniek en dat geldt des te meer voor de mensen met ASS en dus ook PDD-NOS. Doordat elke persoon met PDD-NOS uniek is, heeft hij of zij ook weer zijn eigen beperkingen. Een standaard behandeling bestaat niet. Daarom is het zo belangrijk dat er maatwerk aangeboden wordt door een erkend psycholoog.

Bij E-Consulenza is het mogelijk om volledig anoniem en een consult te boeken bij een online psycholoog die gespecialiseerd is in PDD-NOS voor volwassenen en kinderen. Op e-consulenza.nl kun je een account maken en vervolgens een ticket indienen aan een psycholoog over jouw kwestie of vraag. Dat mag van alles zijn! Een consult kost je slechts €29,95 en als je er meerdere aanschaft krijg je een korting.

Online consult voor volwassenen

Op onze website beschrijven we vele soorten behandelingen en problematieken die heel herkenbaar zijn in de praktijk. Voor jong, oud, relaties en ouders. Voor elke vraag of probleem kun je nu met een gerust hart je vraag stellen aan een professional en binnen enkele dagen krijg je antwoord op je vraag.

https://www.e-consulenza.nl/