Msign studio
Image default
Eten en drinken

Een waterkoker kopen: Waar let je op? Wij hebben de 5 beste waterkokers geselecteerd en op een rij

Een waterkoker kopen: Waar let je op? Wij hebben de 5 beste waterkokers geselecteerd en op een rijtje gezet

Zoals eerder vermeld, kunnen de beste koopjes van huishouden tot huishouden verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en het ontwerp van een waterkoker. Voor een gezin van vijf  moet de koker groter zijn dan voor een tweepersoonshuishouden. Omdat mensen verschillende eisen stellen aan waterkokers, hebben we de beste aankopen voor verschillende toepassingen geselecteerd. Dit elimineert de noodzaak voor eindeloze vergelijkingen.

De beste waterkoker van 2022 uit de test

 Daarom hebben we in onze tests verschillende waterkokers in verschillende categorieën vergeleken en voor elke categorie de juiste waterkoker gekozen. Over het algemeen hebben we bevestigd dat de prijs / prestatieverhouding correct moet zijn. Het is erg belangrijk dat je de kwaliteit krijgt waar je naar opzoek bent, en vooral waarvoor je betaalt. We hebben gekeken naar het energieverbruik van de waterkokers. Daarnaast controleerden ook of het water snel kookte. Naast prijs & duurzaamheid van het product zijn dit belangrijke eigenschappen van waterkokers. Op deze manier hebben wij de beste waterkoker van 2022 kunnen selecteren voor jou. In deze lijst bespreken we onze top 5 en laten we zien welke waterkoker het beste is voor elke situatie. Hopelijk helpt dit je in het maken van een keuze voor de beste waterkoker.

1.     Siemens TW86104P Sensor for Senses : Beste waterkoker van 2022

Met de Siemens Sensor for Senses TW86104P kook je water voor groene of witte thee  op de juiste temperatuur. Door water  onder het kookpunt te gebruiken, zal de smaak van deze verschillende soorten thee beter zijn. Je kunt kiezen uit vier verschillende temperatuurstanden. Schakel de isolatiefunctie in om het water minimaal 30 minuten  op de juiste temperatuur te houden. Hierdoor schenk je meerdere kopjes thee achter elkaar  zonder dat je het water opnieuw hoeft te koken. Deze waterkoker heeft roestvrijstalen details  aan de buiten- en onderkant van de waterkoker. De binnenkant is gemaakt van BPA-vrij plastic.

Dit model is zeer geschikt om  thee op een bepaalde temperatuur  te zetten. Het is bijvoorbeeld perfect als je  thee direct na het bereiden wilt  drinken. Dit is echter niet de enige reden waarom dit model wordt beschouwd als de beste waterkoker met instelbare temperatuur.

Naast de instelbare temperatuur heeft het model  ook een warmhoudfunctie. Na het  koken van water kan het  meerdere keren worden gebruikt voor nieuwe  thee. Dit model biedt tevens droogkookbeveiliging, de pan is draadloos en  de waterkoker is voorzien van een anti-kalksysteem. Kooktijd van 120 seconden  met een inhoud van 1,5 liter is niet bijzonder snel in vergelijking met vergelijkbare modellen. Dit model biedt een geluidsniveau van 77 dB. Dit is 1 dB lager  dan veel andere beste waterkokers.

beste waterkoker van 2022

2.     Tefal Flagship: Beste waterkoker met instelbare temperatuur

Voor thee en koffieliefhebbers bestaat een instelbare temperatuur wel zo handig. De meeste theebladeren verliezen smaak bij hoge temperaturen. De Tefal Flagship KO8508 is uitgeroepen tot de beste waterkoker met instelbare temperatuur, doordat je kan kiezen uit 5 verschillende temperaturen. Door het digitale scherm heb je altijd zicht op de temperatuur. Hierdoor kun je de waterkoker precies stoppen wanneer deze op gewenste temperatuur is. Met een inhoud van 1,7 liter is het een ruime waterkoker.

Geniet van een heerlijke warme drank op jouw favoriete temperatuur. Deze moderne en intuïtieve  waterkoker is zowel stijlvol als verfijnd. Het minimalistische digitale scherm toont realtime de watertemperatuur in de waterkoker. Er zijn vijf niveaus voor verschillende instellingen van 40°C tot 100°C. Met een druk op de knop verwarm je het water.

 De dubbelwandige constructie houdt de warmte binnen, houdt de buitenkant koel en verbetert de veiligheid. Handige kenmerken van de waterkoker zijn onder meer een warmtebehoudfunctie van 30 minuten – u kunt genieten van een warme drank wanneer u maar wilt – een eenvoudig te vullen automatisch deksel, een stevige basis die de waterkoker 360° draait en een automatische sluiterfunctie, je hoeft je geen zorgen  te maken dat je de waterkoker aan laat staan.

3.     Russel Hobbs retro: Waterkoker met het beste design

De chique Russell Hobbes Retro Classic Noir Kettle is voorzien van de nieuwste technische snufjes en  een classy look. Er zijn veel handige gimmicks in waterkokers, dus ik vraag me af waarom niet alle waterkokers op deze manier worden gemaakt.

De moderne waterkoker met een retro-indruk heeft een snelkookfunctie die water kookt in  55 seconden*. Dit is vooral handig als je meteen warm water nodig hebt of als je gewoon een kopje wilt zetten. Dankzij het praktische 1/2/3 kopjes display in de waterkoker vul je niet te veel of wacht je  niet  onnodig lang. Bespaar 66%  energie

Met een retro waterkoker kun je snel energie besparen zonder weer water te koken! Als u in plaats daarvan 1 kopje wilt koken. Bespaar 66% energie over de kan. Dankzij de verlichte aan/uit knop zie je precies wanneer de waterkoker beschikbaar is.

De inhoud is 1,7 liter, wat overeenkomt met 6 kopjes. Dit maakt het zeer geschikt voor het gezin. Er is een snelkookzone van 1/2/3 kopjes, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel water je wilt gebruiken. Je zult  versteld staan ​​hoe snel je water kookt. De perfecte uitloop van de waterkoker voorkomt spatten en morsen en zorgt ervoor dat al het water in de beker komt in plaats van op het werkoppervlak.

Maak je keuken compleet met vintage Russell Hobbs-apparatuur. Naast de moderne waterkoker bevat deze collectie ook  een koffiezetapparaat en een broodrooster. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijk ontbijt!

4.     Russel Hobbs Glass: Beste glazen waterkoker

Met een grote inhoud van 1,7 liter zet je gemakkelijk 6 koppen thee. Of je nu met een grote groep reist of gewoon thee drinkt,  Glass Kettle heeft  aan alles gedacht. Dankzij het 1-kops display van de waterkoker giet je niet onnodig  veel water. 

Omdat je precies weet hoeveel water je nodig hebt voor één kopje, kun je energie besparen! Hoe mooi het is! Met de perfecte tuit giet je al het water in de beker zonder te spatten. De glazen waterkoker heeft een uitneembaar, wasbaar waterfilter dat de kan schoon en kalkvrij houdt. Het filter bevindt zich op de uitloop en kan eenvoudig worden verwijderd, onder stromend water worden afgespoeld en weer worden teruggeplaatst.

 Met zijn strakke, stijlvolle look, glazen behuizing en geborstelde roestvrijstalen accenten is de glazen waterkoker een elegante aanvulling op elk aanrecht in de keuken. Als het water wordt verwarmd, gloeit het glas blauw. Ja, je kunt het water echt zien koken.

 Alle voordelen op een rij:

 ✔ 2200 watt waterkoker

 ✔  1,7 liter inhoud

 ✔ Afneembaar en wasbaar kalkfilter

 ✔ Snelkookfunctie voor een kopje thee

 ✔ Bespaar tot 66% energie

 ✔ Waterpeilvenster

 ✔Perfecte tuit

 ✔ Eenvoudig te verwijderen deksel

 ✔ Verlichte aan/uit schakelaar

 ✔ Met een 360° draaibare voet

 ✔BPA-vrij

5.     Princess 236017: Beste goedkope waterkoker

De Princess 236017 waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter en de body is gemaakt van kunststof. Deze Princess 236017 waterkoker is voorzien van een verborgen verwarmingselement met een vermogen van 2.200 watt. De prinsessenketel is afneembaar van de  basis, waardoor de waterkoker 360 graden kan draaien. Dit maakt het verwijderen en vervangen van de Princess 236017 Waterkoker eenvoudiger en gebruiksvriendelijker voor zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers.

De Princess 236017 waterkoker heeft een ruime deksel met slot. De waterkoker heeft een kalkfilter. De Princess 236017 waterkoker is tevens voorzien van droogkookbeveiliging en automatische uitschakeling. Een zeer brede waterniveau-indicator geeft duidelijk aan dat het water volledig is gevuld.

Kenmerken van deze waterkoker:

  • Een stijlvolle waterkoker met een  inhoud van 1,7 liter voor de echte theeliefhebber en grote gezinnen
  • Vervaardigd in bijpassend glanzend zwart 
  • De waterkoker kan 360° worden gedraaid, waardoor hij geschikt is voor links- en rechtshandigen⁰
  • Hoog vermogen van 2200 watt voor zeer snel kokend water
  • Meerdere beveiligingen inclusief droogkookbeveiliging en  automatische uitschakeling

Conclusie beste waterkoker

Voor het kopen van de beste waterkoker kun je niet simpelweg 1 beste waterkoker naar voren schuiven. Dit hangt erg af van je budget, wensen, prijs-kwaliteitsverhouding, oog op duurzaamheid, oog op lawaai en nog veel meer. Er is altijd een waterkoker te vinden die bij jouw wensen past. Heb je jouw waterkoker niet gevonden in deze lijst? Niet getreurd. Op de website van waterkoker vind je nog veel meer informatie over geschikte en passende waterkokers.

https://waterkoker.info/