Msign studio
Image default
Toerisme

Ongewone wandelingen op blote voeten met uw kinderen

Vandaag wil ik profiteren van de zon en rustdagen, zodat ik mijn 3-jarige dochter vroeger dan normaal op school kan ophalen. Waarschijnlijk: ze kan haar schoenen uitdoen tijdens een buitengewone wandeling. Als dat niet iets is om naar uit te kijken. In de auto hadden we tijd om te praten en te genieten van het prachtige landschap dat we passeerden. Na een uurtje rijden kwamen we aan in Montleban bij Gouvy. Aan het einde van de grindweg rijst een prachtig stenen gebouw op. We lijken op vakantie te zijn.

De La Planche

Bij aankomst werden we verwelkomd door de eigenaresse van Ferme de la Planche, die de verschillende routes uitlegde op een verklarend bord bij de ingang. Je kunt de hele cursus afronden, of je kunt enkele snelkoppelingen gebruiken om het de kinderen gemakkelijker te maken. Hij kondigde ons een verbazingwekkende passage aan: vrij rondlopende dieren, water dat tot op onze knieën stroomde … het maakte zichzelf een beetje verfrist. Een belangrijk doel van deze lesactiviteit is uiteraard het behoud van onze Ardennen.

Wandelen!

We zijn weg … doe je schoenen uit in een geschikte schuilplaats. Anaé is erg blij dat ze haar voeten van de sneakers kan bevrijden. Op aanraden van de eigenaresse nam ik haar schoenen en rugzak mee. Gelukkig kon ze het kietelen van haar voeten niet meer verdragen omdat ze 10 meter stro was gepasseerd. Dit is hoe ik ze ken, een kwetsbaar meisje. Ik weet niet van wie ze het heeft. Ze is natuurlijk veel sneller dan we nu zijn, want we moeten op de stand van de voeten letten. Wat ons erg gelukkig maakt, is dat het gevoel van verloren zijn weer opduikt. We liepen langs het gele bord, eerst langs het stro, langs het plein van mos en toen langs het gras en zand. Het is interessant. Twee ezels kwamen naar ons toe en begroetten ons zachtjes.

Prachtig landschap

We zetten ons avontuur voort en dwaalden door de velden. Er ontstonden nieuwe materialen: hout, steen en niet-metalen keien. Een andere verrassende ervaring. We passen ons er geleidelijk aan aan en krijgen meer vertrouwen. Lopen op houten stammen, stenen en planken. Het voelt alsof we terugkeren naar onze kindertijd. Ze ging voorop, grootmoeder bungelend achterin, ze was volledig gefocust op het fotograferen van natuurlijke landschappen en landschappen. Ze kende de naam van elke boom en elke plant, en ze kon het niet laten om ze allemaal op haar gevoelige bord te vangen. We hebben een pad gelopen: nu kunnen we een extra lus maken of meteen terug het bos in. Super gemotiveerd, we kiezen voor de eerste optie. We zullen geen spijt krijgen van deze beslissing. Oké, het gaat bergopwaarts, maar het landschap dat we zagen was werkelijk adembenemend.

Enkele updates onder de bladtop

We openden een deur, stapten over de houten kist en verdwenen onder de dichte bladboog. Dat is cool! Het is geweldig om in deze hitte te zijn. Omdat de schaduw dicht is, is de schaduw dicht en fris. We liepen door het hoge gras. Er is een pad uitgezet om het lopen gemakkelijker te maken. Ik liep eerst, draaide me om, maar zag haar niet meteen. Ze werd afgeleid door alle mooie dingen om haar heen en struikelde. Toen ik haar in het hoge gras zag, merkte ik dat zelfs de bovenkant van haar hoofd niet zichtbaar was. Ik glimlachte en nam een ​​foto, ik zal zeker slagen op haar 18e verjaardag!

De jungle in het hart van Arden

We volgden het bos achter ons, passeerden een veld en vervolgens een weg die werd verduisterd door hoge planten. Welkom in de jungle van de Ardennen. Als we vooruitgang willen boeken, zijn we verplicht om de zijweg te buigen en vrij te maken. Dan zijn er kleine, zoemende en jeukende insecten … ik geef het toe. Het is maar een paar meter, maar ik ben er niet tevreden mee. We kunnen geen enkel punt zien behalve de grond onder onze voeten.

De bocht rond STRÓÓÓÓÓÓM

Aan het einde van het pad kun je op de prachtige boomstam aan de rand van de kreek zitten en je voeten wassen. Na onze zeer ongebruikelijke wandeling is het beter om je voeten in het koude water te spetteren. Maar dat hebben we nog niet. Om de schoenen in hun oorspronkelijke staat te herstellen, moeten we eerst een bad nemen met een kurk. “Hiervoor hebben ze een fles gedronken!” Dat zette me aan het denken.

Duurzame natuurprojecten

Na een welverdiend drankje te hebben gedronken, kletsten we met de huisbaas terwijl Anaé zich vermaakte in de ruime speeltuin. Deze jonge gepensioneerde heeft een grote passie voor de natuur en zit vol projecten. Hij legde zijn levenspad in een paar woorden uit: tweede beroep boswachter en boer, echtgenoot leraar. Door al zijn passies te combineren om deze boerderij te creëren, loopt hij op blote voeten. Jonge en minder jonge mensen maken op een unieke manier kennis met natuur, flora en fauna. De route wordt regelmatig aangepast, maar de natuur blijft altijd de kern. De dieren, bomen, bloemen en seizoenen bieden allemaal unieke landschappen, kleuren en ontdekkingen. Nog een reden om terug te komen!

Decadische wandeling met kinderen

Deze wandeling heeft niet alleen lesmethoden, maar is ook in veel opzichten goed voor de gezondheid en stelt kinderen in staat het geluk te ontdekken dat hoort bij het genieten van prachtige landschappen en het observeren van insecten en dieren in de natuurlijke omgeving. Daarnaast helpt de cursus om het zelfvertrouwen te vergroten. Kinderen kunnen hun evenwichtsgevoel en flexibiliteit testen. Voor je idioot is dit een echt avontuur! Voor jou is het in wezen een hulpmiddel. Bent u altijd op zoek naar een goede manier om uw kinderen van wandelen te leren houden? Deze weg op blote voeten is een goed idee!

Verleng samen dit comfortabele moment en boek een vakantiehuis voor het weekend!

Waarom brengt u het weekend niet door met uw gezin en combineert u deze originele activiteit met andere wandelingen of attracties in de Ardennen? Wij hebben voor u het mooiste vakantiehuis van de familie Gouvy uitgekozen.

wandelweekend ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html