Msign studio
Image default
Vervoer en transport

De grote voordelen van elektrisch rijden

De opkomst van elektrische voertuigen (EV’s), zoals elektrische auto’s en elektrische scooters, lijkt niet meer te stuiten. Steeds meer mensen die voordeliger én milieuvriendelijker willen rijden, kiezen om een elektrische scooter te kopen of voor de aanschaf van een elektrische auto. De toenemende populariteit van elektrisch vervoer heeft allerlei redenen. Zo blijft de benzineprijs stijgen en moeten de klimaatdoelen gehaald worden. Maar er zijn nog wel meer argumenten om de aanschaf van een elektrische auto of een elektrische scooter te overwegen. Want elektrisch rijden heeft veel voordelen. Welke voordelen dat zoal zijn, kun je in dit artikel ontdekken!

Je spaart een hoop vervoerskosten uit als je elektrisch gaat rijden

Een van de belangrijkste voordelen van een elektrische auto of elektrische scooter kopen, is de fikse besparing die je kunt realiseren op je vervoerskosten. Dit vooral het geval als je kiest voor het installeren van een thuislader. Je kunt dan met gemak de helft besparen op je brandstofkosten. Fijn is natuurlijk ook dat je voor het opladen van je auto niet meer de deur uit hoeft, maar dit gewoon aan huis kunt doen. Voor een elektrische scooter heb je zelf geen thuislader nodig, je kunt eenvoudig de batterij loskoppelen van je scooter en deze binnen aan de stroom opladen.

Wek zelf stroom op voor je elektrische auto of scooter

Nog voordeliger wordt elektrisch vervoer, als je besluit om zelf de stroom op te wekken die je voor je accu nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld door wat (extra) zonnepanelen op je dak te leggen en die aan te sluiten op de acculader voor je elektrische voertuig.

De actieradius van elektrische voertuigen wordt steeds groter

In de begintijd, toen elektrische auto’s en scooters net op de markt kwamen, stelde de actieradius van de voertuigen niet zoveel voor. Hooguit kon je zo’n 100 tot 200 kilometer op één accu rijden. Tegenwoordig zijn er veel modellen EV’s op de markt, die een bereik hebben van meer dan 500 kilometer op één volle accu.

Het milieu is blij met jouw keuze!

Een aanzienlijk voordeel van elektrisch rijden is dat je hiermee de CO2-uitstoot drastisch helpt verminderen. Daarbij is het milieutechnisch gezien aantrekkelijk er bij elektrisch rijden geen stikstof en fijnstof vrijkomt.

Je kunt profiteren van interessante belastingvoordelen

Wie overstapt op elektrische rijden, kan op meerdere manieren profiteren van lage belastingtarieven. Zo krijg je vaak korting op de aanschafprijs van een elektrische auto of scooter. Ben je ondernemer en rijd je elektrisch? Ook dan kun je gebruikmaken van belastingkortingen.