Msign studio
Image default
Hobby en vrije tijd

De maan in je horoscoop

Maan in je horoscoop

Westerse astrologie geeft het zonneteken, zoalsSteenbok (het sterrenbeeld waar de zon bij de geboorte was) de grootste nadruk in de horoscoop van de persoon in kwestie. Hoewel de zon belangrijk is in de vedische astrologie, worden zonnetabellen altijd samen met de geboortekaart en de maattabel gebruikt. Het belang van de maan komt op de tweede plaats na de geboortekaart, en er zijn geen voorspellingen mogelijk in de Indiase astrologie zonder berekeningen op basis van de maan.

De geboortekaart in de vedische astrologie is opgesteld om het exacte moment van geboorte te tonen. Het sterrenbeeld dat aan de oostelijke horizon oprijst op het moment van geboorte staat bekend als het Ascendant of Rijzende Zon. Natuurlijk, in de geboortekaart is dit het teken (Rasi) dat het 1e huis zal zijn (Lagna), en de rest van de huizen zullen de tekens zijn die de ascendant volgen in de volgorde van hun verschijning aan de horizon.

De geboortekaart geeft essentiële informatie voor het leven van de persoon, maar als iemand een zeer nauwkeurig inzicht wil in het karakter van de persoon, en de details van hoe planetaire energieën zullen spelen, is de Maangrafiek nodig.

De maattabel wordt opgesteld met het astrologische teken waar de maan als eerste huis wordt geplaatst. De positie van de planeten zal hetzelfde zijn als in de geboortekaart, maar ze zullen verschillende huizen bezetten.

Planetaire perioden (Dasha) kunnen alleen worden berekend als de exacte positie van de maan bekend is en het kennen van de Dasha een van de belangrijkste instrumenten voor voorspellingen is. De maan vertegenwoordigt ook de moeder (of het vrouwelijke). Het is een receptieve, maar koesterende kracht, de Maankaart van een persoon zal het “hoe” en “wanneer” weergeven met betrekking tot gebeurtenissen die zijn voorafgegaan in de geboortekaart, omdat onze acties en reacties in het leven het product zijn van onze mentale toestand en emotionele reactie, die voornamelijk worden beïnvloed door de maan.

De Sudarsana-kaart

Een geweldige manier om met de Maan Grafiek te werken, is c. In deze configuratie worden de geboortekaart, de maattabel en de zonnekaart en je sterrenbeeld opgesteld in concentrische cirkels die zijn samengevoegd in het eerste huis van elke grafiek. De Sudarsana-kaart maakt het heel gemakkelijk om visueel de verschillende gebieden van het leven te zien, aangezien elk huis (Bhava) zich in hetzelfde segment van de cirkel bevindt.

Kijkend naar de Sudarsana maakt het heel gemakkelijk om alle gecombineerde effecten van Ascendant, Maan en Zon op elk huis te zien, en geeft een zeer grondig overzicht van de verschillende gebieden van het leven die door de Huizen zijn bepaald.

De Maan representeert mentale toestand, geest, emoties, verbeelding, onze link naar het onderbewustzijn en creativiteit. Dit is de reden waarom, om levensmogelijkheden en obstakels in de astrologie te zien, rekening moet worden gehouden met de Maankaart, omdat het ware levenspad wordt bepaald hoe we zullen reageren op de situaties die we tegenkomen. De positie van de Maan in de kaart wordt gegeven door Nakshatras (Huizen van de Maan )  De heersende planeet en de Nakshatra van de Maan is erg belangrijk, omdat het karakter van de heersende planeet een grote invloed heeft op de aard van de persoon.

Bron:
Zodiac Horoscoop