Msign studio
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarschijnlijk gebruik ook jij dagelijks producten uit de smederij: maar welke dan?

Veel producten worden dagelijks in smederijen over de hele wereld gemaakt. Je hebt misschien een aantal smederijproducten gebruikt en wist het niet eens. Steeds meer mensen kiezen voor een smeedoven kopen om zelf aan de slag te gaan. Hier zijn een paar dingen die u moeten weten of u producten gebruikt die in een smidse zijn gemaakt of niet.

Metalen objecten uit de smederij

Het grootste deel van uw metaalproducten wordt gemaakt in smederijen. Dit komt omdat metaal behoorlijk hoge temperaturen nodig heeft om te worden gegoten en verwerkt. Dit betekent dat de meeste van uw metalen producten, met name die welke in massa worden geproduceerd, in een smederij worden gemaakt. De smederij heeft een vaste mal voor deze producten en zal ze in grote hoeveelheden kunnen produceren. 

Dit is echter niet het geval bij op maat gemaakte metalen producten. Sommigen van hen zullen met de hand zijn gemaakt op een manier vergelijkbaar met die gebruikt door smeden van weleer. Ze zullen vaak wat handmanipulatie vereisen die niet in een smidse kan worden gedaan. Het is echter mogelijk voor sommige smederijen om op maat ontworpen metalen objecten te maken.

Objecten uit meerdere delen

Sommige gegoten smeedproducten zijn in twee of meer delen gemaakt. Deze delen zijn dan gedeeltelijk verwarmd en aan elkaar gehecht. Dit vereist geen laswerk, dus u zult geen laslijnen zien omdat u de verbindingslijnen zou moeten kunnen zien. Dit is echter niet altijd het geval. Het hangt af van wat voor soort giettechnieken de smederij gebruikt. Sommige soorten mallen kunnen zelfs complexe items maken zonder dat stukken na elkaar moeten worden gevoegd.

Vrijwel alles is begonnen bij de smid

Zelfs als u dingen zoals aangepaste poorten of andere aangepaste metalen ontwerpen bestelt, zult u waarschijnlijk merken dat ten minste de basisonderdelen in een smidse zijn gemaakt. Metaal komt van nature niet voor in rechte balken of in prefecte kubussen of een ander soort exact geometrisch figuur. Ze komen voor als deeltjes in gesteente. Dit betekent dat vrijwel elk metalen voorwerp ten minste gedeeltelijk in een smidse is geproduceerd.

Zoals je vast al hebt gemerkt als je goed oplet, zijn er veel producten die in smederijen zijn gemaakt. Metaal komt van nature niet voor in een vorm die we kunnen gebruiken. Het moet worden gesmolten en verfijnd en gevormd voordat het in elke productie kan worden gebruikt. Metalen moeten vaak worden gecombineerd met andere metalen om legeringen te maken, omdat het pure metaal te zwaar of te bros of te hard of zacht is om door mensen en machines te worden gemanipuleerd.

De echte conclusie van dit artikel is dat alle metalen producten op zijn minst enige tijd in een smidse hebben doorgebracht. Ook al is het alleen om het metaal te zuiveren en er een vorm van te maken die door metaalbewerkers op maat kan worden gebruikt. De volgende keer dat u gebruik maakt van een metalen voorwerp, zelfs zoiets eenvoudigs als een kogellager of schroevendraaier, moet u even nadenken over al het harde werk dat is gedaan om het voorwerp te maken dat u gebruikt.

https://123smeden.nl/