Msign studio
Image default
Sport

De vele voordelen van sporten met elektrostimulatie op een rijtje

Waarom kiezen voor sporten met een EMS apparaat? We hebben de voordelen van sporten met elektrostimulatie voor je op een rijtje gezet:

  • Opbouw van de spieren. Direct boven elke belangrijke spiergroep worden elektroden op het lichaam geplaatst. Hierdoor kunnen alle impulsen het gewenste doel bereiken. Het is veilig, makkelijk en het kan niet fout gaan.
  • Verbetering van de houding. Met EMS is het verbeteren van je houding eenvoudig. De speciale en voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zijn uitgerust met oefeningen voor de buikspieren, de schouders en de onderrug.
  • Een strakker lichaam krijgen. Met EMS-krachttraining train je het hele lichaam binnen één trainingssessie. In combinatie met het uitvoeren van simpele oefeningen zal je cellulitis verminderen, vet verbranden en spieren versterken. Ook de doorbloeding van het spier- en bindweefsel zal verbeteren, met als resultaat een stevigere huid.
  • Ontlasting van de gewrichten. Bij een gewone training worden de gewrichten altijd belast door de gewichten waar mee gesport wordt of door je eigen lichaamsgewicht. Met EMS komt er geen gewicht en geen druk op de gewrichten. Daarom is EMS training ook ideaal voor mensen met een blessure, met gewrichtspijn of vlak na een blessure.
  • In balans brengen van het spierstelsel. Wanneer er sprake is van onderontwikkelde spieren of disbalans van de spieren in het lichaam kan EMS doeltreffend worden ingezet. Omdat de elektroden professioneel in het speciale trainingspak zijn geplaatst is het eenvoudig om de juiste spiergroepen aan te spreken.
  • Eenvoudig de bekkenbodem trainen. Omdat de spieren in de bekkenbodem dieper gelegen spieren zijn en je ze ook nog eens niet zo goed voelt, is het voor de meeste mensen lastig om deze voldoende te trainen. De bekkenbodem trainen met EMS is zeer eenvoudig omdat de elektrostimulatie van het EMS apparaat deze spieren eenvoudig kan bereiken.
  • Besparen van tijd. Iedereen is toch wel bekend met het oude gezegde “Tijd is geld”. Zeker in de drukke wereld van vandaag is dit gezegde zeer relevant. Met EMS kan je in slechts 20 minuten dezelfde resultaten bereiken als met een conventionele training van 90 minuten.  Twee keer per week trainen met EMS is voldoende om een fantastisch resultaat te behalen.
https://www.stimawell.com/nl-nl