Msign studio
Image default
Sport

Hoe maak je van yoga je werk?

 

De meeste yogi’s dromen ervan om van yoga hun werk te maken. Zelf je eigen uren bepalen, werken waar je wil, je hobby delen met de wereld, er zijn veel voordelen verbonden aan het zijn van een yoga docent. Yoga docent zijn is niet alleen maar leuk, zo kan het ook een uitdaging zijn om genoeg werk te vinden en om iedere keer weer een goede les in elkaar te zetten. Wil jij van yoga je werk maken en vraag je je af hoe je dit het beste aan kan pakken? Lees dan vooral verder in dit blog.

Een opleiding volgen

Als je yogadocent wil worden is het essentieel om een opleiding te volgen. Zo dien je voldoende te weten over yoga om je studenten veilig te kunnen begeleiden en te voorzien van een goede yoga les. Een basis opleiding duurt 200 tot 250 uur. Een yoga opleiding 200 uur kan je als  intensieve opleiding volgen waarin je alle uren in een paar weken doet of kan je als langdurige opleiding volgen waarin de uren zijn verspreid over een langere tijd. Tijdens een yoga opleiding leer je anatomie, filosofie, asana’s en nog veel meer. Ook leer je tijdens een yoga opleiding hoe je een goede yoga les geeft zodat je na het volgen van de opleiding meteen kan gaan beginnen met les geven. Een yoga opleiding helpt je niet alleen om docent te worden, het is ontzettend goed voor je zelfontwikkeling.

Je aanmelden bij een studio

Als je klaar bent om les te gaan geven kan je jezelf aanmelden bij een yoga studio in de buurt. Het is het beste om te kiezen voor een yoga studio waar ze je gezicht al kennen, omdat de kans zo groter is dat ze je aanmelding in overweging nemen. Je kan ook eerst aanbieden om te assisteren tijdens een les. Zo bouw je een band op met de studio en is de kans groter dat je uiteindelijk betaald les kan gaan geven.

Zelf lessen aanbieden

Je kan er ook voor kiezen om onafhankelijk yoga lessen aan te bieden. Je hebt dan een plek nodig in de buurt die geschikt is om een les in te geven. Daarnaast is het belangrijk jezelf te promoten. Dit kan je doen door flyers uit te delen of je kan op social media aankondigen dat je lessen gaat geven. Aan het begin kan het aantal mensen dat komt opdagen misschien beperkt zijn, maar als je lessen goed zijn zullen steeds meer mensen een les uit willen proberen en kan je steeds meer groeien als yogadocent.