Msign studio
Image default
Media

Hoe worden de pakken van The Masked Singer gekozen en gemaakt?

Een belangrijk onderdeel van het succes van het televisieprogramma The Masked Singer is het pak dat elke deelnemer krijgt. Het is natuurlijk leuk om te weten hoe dat precies zit. Maar zoals voor alles rondom dit programma geldt, is ook rondom de pakken veel mysterie. Er zijn wel wat dingen over bekend. Zo werd er bijvoorbeeld gezegd dat elk pak meer dan 10.000 euro moest kosten om te maken. Dit blijkt echter niet waar. Wat is er dan wel waar?

Geheel op maat gemaakt

Elk pak wordt maar één keer gemaakt. Dit wordt gedaan door een kostuummaakster uit Breda. Die krijgt van de mensen achter The Masked Singer de precieze maten voor de pakken door. Wie er achter deze maten schuilgaat weet de maker dus ook niet. De pakken worden vervolgens op basis van die maten gemaakt. Die worden dan vervolgens weer terug naar de makers van het programma gestuurd. Waar ze dan vervolgens naar de deelnemers van het programma gaan. Daar gaat wel het nodige werk aan vooraf.

Maand werk per pak

Een pak maken kost ongeveer een maand werk. De karakters worden vooraf al bedacht en de maten worden erbij gegeven. Vervolgens gaat de kostuummaker er in het eigen atelier mee aan de slag. De pakken worden dus zoveel als mogelijk met de hand gemaakt. Daardoor kost het veel tijd en werk om ze te maken. Aan de andere kant is dat ook de reden waarom de pakken altijd helemaal uniek zijn. Er is er altijd maar één van.

Afmaken in de studio

Wanneer de pakken af zijn gaan ze naar de studio. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat een pak dat met de hand in het atelier gemaakt is net niet helemaal goed zit. In dat geval wordt in de studio het laatste stukje maatwerk gedaan. Er wordt een stukje aan gezet of een stukje af gehaald waar dat nodig is. Het is dus niet zo dat de pakken nog een keer terug gaan. Het ontwerp wordt daarna ook nooit meer gebruikt. Je kan dus niet zelf ook een vergelijkbaar pak laten maken.