Msign studio
Image default
Bedrijven

De ethische hacker beschermt u tegen cyberaanvallen

De pers meldt elke dag opnieuw nieuwe cyberaanvallen. De traditionele misdaad heeft nu zijn plaats online en grootschalige hackaanvallen hebben de noodzaak gewekt voor veel bedrijven om hun cybersecurity-protocollen te verbeteren. Velen zullen gewoon een nieuw hoofd beveiliging inhuren en hun systemen bijwerken, maar steeds meer bedrijven zijn op zoek naar bedrijven die ethical hacking toepassen.

Een ethische hacker is een expert voor computerbeveiliging

Heel vaak zijn de beveiligingsfouten van een bedrijf te wijten aan het systeembeheer, onbekende hardware- of softwarefouten en operationele tekortkomingen. Vanuit een intern oogpunt kunnen deze moeilijk te detecteren en te controleren zijn. Als experts in de externe penetratietest zijn ethische hackers echter in staat om ze gemakkelijker op te sporen. Ze zorgen ervoor dat kwaadaardige hackers via social engineering geen ongeoorloofde toegang krijgen tot het kwetsbaar systeem van een bedrijf of organisatie. De penetratietest wordt tijdens de ethical hacking uitgevoerd in opdracht van bedrijfsleiders die willen begrijpen hoe ze beveiligingsgaten kunnen dichten die door kwaadwillende hackers kunnen worden uitgebuit.

Ethische hackers staan ook wel bekend als white-hatted hackers

Deze benaming wil de directe tegenstelling benadrukken met de echte hacker die vaak met rechtopstaande kraag en een zwarte hoed afgebeeld wordt. Ethical hackers zijn een echte aanwinst voor organisaties omdat ze zich in de schoenen van een hacker plaatsen om te begrijpen hoe hij of zij opereert en zich daartegen beschermen. Ze begrijpen de technieken die criminelen zouden gebruiken om toegang te krijgen tot de netwerken van een bedrijf om malware in te zetten.

Een belangrijk verschil is echter dat zij in plaats van deze kwetsbaarheden uit te buiten, hun activiteit traceren en praktisch advies geven over de beveiliging van computersystemen. De ethische hacker krijgt een vrijgeleide van het bedrijf om aan social engineering te doen om na te gaan of bepaalde werknemers niet te vertrouwen zijn of onbewust acties uitvoeren die de veiligheid van het computersysteem in gevaar brengen.

https://www.auxzenze.nl/