Msign studio
Image default
Mode en Kleding

3 tips voor de aanschaf van een voedingsbh

3 tips voor de aanschaf van een voedingsbh

Wanneer je net bent bevallen of nog zwanger bent, dan zal je merken dat je borsten gedurende deze periode een flinke transformatie hebben ondergaan. Ze zullen vaak een stuk zijn gegroeid, doordat er in de borsten melkklieren zich hebben ontwikkeld, waarmee jij als je daarvoor kiest kunt voeden door middel van borstvoeding. Mede hierdoor zullen je borsten niet alleen groeien, maar ook een stuk gevoeliger zijn gedurende deze periode. De juiste ondersteuning is dan uiteraard wel zo fijn. Waar een normale bh op een gegeven moment niet meer fijn zit, kan een voedingsbh zorgen voor wat verlichting. In dit artikel geven we je 3 tips voor de aanschaf van een  voedingsbh

Begin tijdig

Ben jij inmiddels al enkele weken zwanger en loop je nog steeds rond in je balconette bh, terwijl je borsten niet alleen zijn gegroeid, maar ook een stuk gevoeliger zijn geworden? Dan is het verstandig hier verandering in te brengen. Vooral in de eerste periode van de zwangerschap zijn de verandering los van je buik het grootst. Je lichaam is zich aan het voorbereiden op wat er komen gaat en dit wordt vaak ontzettend onderschat. Door tijdens te beginnen met het dragen van een voedingsbh, zal je merken dat je hier enorm veel gemak van hebt gedurende de zwangerschap en eventueel ook daarna.

Juiste soort

Net als bij normale bh’s, zijn er ook tal van verschillende soorten voedingsbh’s. Zo kun je kiezen uit een variant met of zonder beugel of wel of niet voorgevormd. Afhankelijk van de vorm en grote van je cupmaat, is het verstandig de juiste keuze te maken. Het is vaak verstandig, dat wanneer je een wat grotere cupmaat hebt, je kiest voor een bh met beugel. Dit zorgt voor een stukje extra ondersteuning, waardoor het net iets fijner en comfortabeler aanvoelt. Een zwangerschapsbh, ook wel te vergelijken met een compressie bh, zorgt ervoor dat er een constante tegendruk wordt gegeven op je borsten, waardoor je borsten een stuk minder gevoelig zijn omdat ze weinig tot niet kunnen bewegen.

De juiste maat

Wanneer je ervoor kiest een voedingsbh in het beginstadium van je zwangerschap aan te schaffen, dan kan het soms lastig zijn voor welke maat je moet kiezen. Vooral gezien het feit je borsten nog groeien, kan het verstandig zijn advies in de winnen bij een lingeriezaak. Want het is niet zo, dat je klakkeloos de maat van je freya bh kunt overnemen. Wil je het toch liever zelf doen, dan is het verstandig eerst even je cupmaat op te meten. Op deze manier kun je eenvoudig bepalen welke maat bh voor jouw geschikt is.