Msign studio
Image default
Mode en Kleding

De verschillende veiligheidsklassen bij (wegwerp)overalls uitgelegd

De verschillende veiligheidsklassen bij (wegwerp)overalls uitgelegd

Om uzelf en anderen tegen letsel te beschermen, moet u bij bepaalde beroepen een uniform of andere beschermende kleding dragen. Als u bijvoorbeeld met chemicaliën werkt of de mogelijkheid hebt om aan water te worden blootgesteld, moet u wellicht waterdichte kleding dragen. Als u in een ziekenhuis werkt en in contact komt met patiënten die ziek of besmet kunnen zijn, is het belangrijk dat u plastic overalls draagt.

Wanneer u met gevaarlijke stoffen werkt, moet u werkoveralls dragen. In onze webshop verkopen wij verschillende soorten wegwerpoveralls. Denk bijvoorbeeld aan lichte beschermingoveralls, chemische overalls, brandvertragende overalls, asbest overalls en antistatische overalls. Het voordeel van deze overalls is dat u ze na eenmalig gebruik kunt weggooien. Dit is goed voor de veiligheid. De overalls zijn onderverdeeld in verschillende veiligheidsklassen. In dit artikel gaan we daar eerst dieper op in.

De verschillende veiligheidsklassen van overalls

Het is moeilijk om alle verschillende soorten beschermende kleding te bespreken, omdat er zoveel zijn. We zullen ze in algemene termen bespreken. In de laagste veiligheidsklasse bieden werkoveralls een lichte bescherming tegen vloeistoffen en andere ongevaarlijke stoffen. Ze zijn vooral bedoeld om uw kleding schoon te houden: ze vallen in veiligheidsklasse 1 / CE-categorie 1.

Werkt u met chemicaliën of zijn er besmettingsrisico’s, dan heeft u overalls nodig met een hogere CE-categorie, zoals een categorie 3. Wij verkopen overalls in verschillende veiligheidsklassen bij CoolSafety. De exacte eigenschappen van de overalls staan ook duidelijk aangegeven.

Wanneer u werkoveralls moet kopen, moet u zaken doen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in dit product. Hier zijn drie redenen waarom dit een goed idee is. Ten eerste hebben wij de meeste producten op voorraad. Dit betekent dat uw overalls snel geleverd worden. Daarnaast hebben wij veel deskundige medewerkers in dienst die u deskundig advies kunnen geven als u dat nodig heeft.